Trump, acuze, Pakistan. Osama bin Laden ar fi trebuit...

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Osama bin Laden, ucis de un comando american în Pakistan în mai 2011, ar fi trebuit prins mult mai devreme, atacându-şi precedesorii şi Pakistanul, relatează AFP. 

'Bineînţeles că ar fi trebuit să îl prindem pe Osama bin Laden mult mai devreme', a scris pe Twitter preşedintele american, făcând referire la liderul reţelei teroriste Al-Qaida şi instigator al atentatelor de la 11 septembrie 2001. 'I-am menţionat numele în cartea mea chiar înainte de atacul asupra World Trade Center', a adăugat el, denunţând în special atitudinea predecesorului său democrat Bill Clinton. 'Am plătit miliarde de dolari Pakistanului, iar ei nu ne-au spus niciodată că el trăia acolo', a continuat el, la o zi după declaraţii similare la Fox News, unde a spus că 'toată lumea din Pakistan ştia' că liderul Al-Qaida trăia pe teritoriu pakistanez, lucru pe care Islamabadul l-a negat mereu. În acest interviu, Trump a apărat de asemenea anularea ajutorului pentru Pakistan, deoarece această ţară nu face, în opinia sa, nimic pentru America.

Acuze la adresa Pakistanului

Încă de la începutul lunii ianuarie preşedintele american a acuzat de minciună şi duplicitate Pakistanul, care s-a alăturat în 2001 Statelor Unite în războiul lor împotriva terorismului. Premierul pakistanez Imran Khan a denunţat luni cu vehemenţă acest nou atac al lui Donald Trump. 'Acest război a făcut 75.000 de victime în Pakistan şi a cauzat pierderi de 123 de miliarde de dolari pentru economia' naţională, a scris el într-o serie de postări pe Twitter. 'Acest război a avut un impact dramatic asupra vieţii pakistanezilor de rând', a insistat el, calificând drept 'minusculă' suma de 20 de miliarde de dolari primită, potrivit lui, de la SUA. Robert O'Neill, fost membru al unităţii de elită Navy Seals care afirmă că este cel care l-a ucis pe Osama bin Laden, i-a răspuns preşedintelui american. 'Misiunea de prindere a lui Bin Laden a fost un efort depus de două partide (republican şi democrat). Cu toţii ne-am dorit să ajungem acolo cât mai repede posibil', a scris el pe Twitter. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel