Trump a omis câteva țări în ordinul anti-imigrație. Rudolf Giuliani face dezvăluiri

Rudolf Giuliani, fostul primar al orașului New York, a declarat că președintele Donald Trump l-a consultat înainte de emiterea controversatului său ordin executiv privind imigrația și i-a cerut în mod expres sfaturi legate de "cum să facă acest lucru în mod legal", transmit duminică DPA și EFE.

După ce a promis "să interzică total și complet intrarea musulmanilor în Statele Unite" în timpul campaniei sale electorale, Trump ar fi apelat la Giuliani pentru a găsi modalitatea legală de a pune în practică ceea ce a promis în campanie.

"M-a sunat. Fă o comisie, arată-mi calea corectă prin care o pot face legal", a declarat Giuliani într-un interviu acordat sâmbătă noapte postului de televiziune Fox News. La cererea lui Trump, Giuliani, care a avut o carieră îndelungată în procuratură înainte de a fi ales primar al orașului New York, a declarat că a alcătuit o comisie, care l-a sfătuit pe președinte ca în loc să se axeze pe religie, să se concentreze pe pericol.

Insistând că interdicția nu vizează credințele religioase, Giuliani a spus: "Vizează locurile în care există dovezi substanțiale că oamenii sunt trimiși ca teroriști în țara noastră". "Zonele din lume care creează pericol pentru noi, pe baza faptelor, nu este o motivație religioasă. Perfect legal, perfect logic", a adăugat Giuliani.

Cu toate acestea, unii observatori au remarcat omisiunile din ordinul executiv, semnat vineri de Trump, care se aplică unui număr de șapte țări majoritar musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. Arabia Saudită, aliat-cheie al SUA în Orientul Mijlociu, nu se numără printre acestea, în condițiile în care majoritatea teroriștilor care au atacat SUA la 11 septembrie 2001 proveneau din această țară.

[citeste si]

Însă Giuliani a declarat în interviul de la Fox News că Arabia Saudită nu mai reprezintă o amenințare, menționând cooperarea în domeniul securității dintre Riad și Washington. "Nu mai este Arabia Saudită a anilor 2000, 2001, 2002", a declarat Giuliani, care era primar al metropolei New York în momentul în care au avut loc atacurile. Presa americană a speculat că interesele de afaceri în regatul arab bogat în țiței l-ar fi împiedicat pe Trump să includă Arabia Saudită pe această listă.

Nici Pakistanul nu apare pe listă, în pofida faptului că femeia care a comis atacul din 2015 din San Bernardino, California, provenea din această țară, iar soțul ei, implicat și el în atac, avea origini pakistaneze. Cei doi soți, care juraseră supunere Statului Islamic pe social media înainte de atac, au ucis 14 persoane. Giuliani a recunoscut că neincluderea Pakistanului pe lista respectivă l-a îngrijorat.

Alte țări care nu apar pe listă sunt Indonezia, statul cu cel mai mare număr de musulmani din lume, și Afganistanul, care a servit drept bază pentru Al Qaida până la invazia americană din 2001.(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel