Trucuri care te vor ajuta să reduci senzația de foame atunci când vrei să slăbești

Trucuri care te vor ajuta să reduci senzația de foame atunci când vrei să slăbești / Foto: Pixabay, de VitalyKobzun
Trucuri care te vor ajuta să reduci senzația de foame atunci când vrei să slăbești / Foto: Pixabay, de VitalyKobzun

O turmă înreagă de oi se învârte încontinuu în cerc de 12 zile.

Există câteva trucuri simple care te pot ajută să combați senzația de foame atunci când vrei să slăbești, potrivit andreearaicu.ro. Iată ce să încerci:

1.Consumă alimente bogate în fibre

Alimentele care conțin fibre reduc apetitul. De aceea, ar trebui să mănânci alimente precum fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele. Acestea au de obicei un conținut caloric redus și un volum mare, ceea ce potolește foamea pentru mai mult timp, ajutându-te să mănânci mai rar.

2. Mănâncă mai multe supe și ciorbe

Dacă mănânci supă sau ciorbă pe baza de legume ca fel principal, te vei satură mult mai repede și vei avea un aport mai scăzut de calorii. Nu e valabil și pentru supele sau ciorbele care conțin smântână sau sunt grase. Alege supele de pui, de legume sau leguminoase (fasole, linte, năut, mazăre etc).

3. Potolește-ți foamea cu o salată

Un studiu a arătat că atunci când oamenii consumă o salată mare cu un conținut redus de calorii (aproximativ 100 de calorii) înainte de prânz, vor mânca cu 12% mai puține calorii în timpul mesei. Poți combina salata verde cu roșii, castraveți, morcovi și țelină, folosind un dressing cu un conținut redus de grăsimi. Evită mai ales maioneza.

VEZI ȘI: Alimentul banal care îți poate prelungi viaţa cu zece ani. Este folosit des în bucătărie

Cum scapi ușor de grăsimea de pe burtă. Patru trucuri pe care le poți folosi dimineaţa

Unele trucuri esenţiale pentru viaţa noastră, la care putem recurge în fiecare dimineaţă, ne pot ajută să pierdem mult mai rapid grăsimea de pe abdomen, relatează MedikForum, cu referire la publicaţia 'Eat This, Not That!'. Așadar, unul dintre aceste trucuri - susţin experţii revistei 'Eat This, Not That!' - ar fi consumul în fiecare dimineaţă a unui pahar cu apă cu suc de lămâie. În cazul consumului de apă cu lămâie, încercările noastre de a pierde în greutate devin mult mai eficiente, scrie Rador, citând Rosbalt.

Un pahar de apă cu lămâie, pe care îl bem dimineaţa, creează sentimentul de saţietate, ceea ce ne permite să nu exagerăm cu consumul de alimente la micul dejun şi, de asemenea, menţine metabolismul sănătos. Al doilea truc este să bem cafea neîndulcită. Nu puneţi îndulcitori în cafeaua de dimineaţă, susţin experţii. Potrivit datelor studiului realizat, zahărul adăugat în dietă este strâns asociat cu o creştere a grăsimii viscerale, precum şi cu grăsimea abdominală, care măreşte burta.

De asemenea, experţii recomandă adăugarea fulgilor de ovăz la smoothie-uri sau la iaurt, chefir, supe dense şi alte feluri de mâncare potrivite pentru a slăbi. În acest fel, puteţi creşte aportul de fibre solubile găsite în ovăz, ceea ce este foarte benefic pentru creşterea bacteriilor prietenoase în intestin.

Un alt truc la care putem recurge este consumul de proteine. O porţie suplimentară de proteine în timpul mesei de dimineaţă contribuie la un metabolism activ şi, prin urmare, la consumul rapid de grăsimi. Experţii ne mai recomandă la micul dejun să adăugăm albuşul bătut la cereale sau să bem un shake de proteine. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel