Alimentul banal care îți poate prelungi viaţa cu zece ani. Este folosit des în bucătărie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)

Te-ai fi gândit vreodată că acest aliment care se folosește în bucătărie îți poate prelungi viața cu zece ani? 

Nutriţionistul Angelica Duval susţine că utilizarea usturoiului ne poate prelungi viaţa cu 10 ani. Într-un interviu, medicul precizează că, datorită consumului de usturoi, flora patogenă din intestine este distrusă şi aceasta, la rândul său, ajută la întărirea imunităţii, care este determinată în proporţie de 70% de compoziţia bacteriană a tractului intestinal, scrie Rador, citând Zdrave.

"Un intestin sănătos înseamnă longevitate", subliniază dr. Duval, adaugând că atunci când tăiem usturoiul, substanţele volatile pătrund în organsim odată cu respiraţia. Aceste substanţe au un efect antimicrobian, "dezinfectează organismul". O astfel de protecţie împotriva bacteriilor este foarte importantă şi în ceea ce priveşte longevitatea, deoarece înseamnă rezistenţă la inflamaţii şi infecţii care pot scurta viaţa.

În plus, această legumă abundă în molibden şi crom, oligoelemente care îmbunătăţesc controlul zahărului din sânge, reglarea proceselor metabolice şi producţia de enzime.

Citește și:

Cum poți avea o viaţă lungă. Obiceiurile vitale care o prelungesc

Mikhail Kobrianov, medic consultant şi gastroenterolog, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei "Prime", că pentru a ne menţine sănătatea de-a lungul multor ani este necesar să respectăm anumite reguli. Potrivit expertului, somnul bun, activitatea fizică moderată (150-300 de minute pe săptămână), absenţa suprasolicitarii şi a oboselii la locul de muncă, lipsa fumatului şi a băuturilor alcoolice, toate acestea prelungesc cu siguranţă viaţa, relatează BGNES.

În plus, medicul a subliniat necesitatea unei alimentaţii adecvate. De exemplu, dieta zilnică ar trebui să includă fructe, legume, leguminoase, nuci şi cereale integrale. Este bine să reduceţi la minimum consumul de zahăr şi grăsimi saturate: zahăr - până la 10% din totalul aportului de energie, grăsimi - până la 30%, iar sare - până la o linguriţă pe zi, a precizat Kobrianov. 

Gestul banal care, în timp, te-ar putea ucide. Foarte multe persoane îl fac

Statul mult timp pe scaun în timpul lucrului este posibil să provoace dureri în tot corpul şi rigiditate în timpul zilei. Studiile arată că un stil de viaţă sedentar poate duce la probleme de sănătate.

Raportul, publicat în revista ştiinţifică JAMA Cardiology, descrie modul în care şederea prelungită a afectat oamenii din 21 de ţări. Conform rezultatelor acestui studiu, statul pe scaun pentru perioade lungi de timp în fiecare zi fără pauze poate dăuna organismului în mai multe moduri. După cum se menţionează în articolul ScienceAlert, statul pe scaun timp de 6-8 ore pe zi creşte riscul de a dezvolta boli de inimă şi deces prematur cu aproximativ 12-13%, scrie Rador, citând Zdrave.

Şi dacă timpul petrecut în poziţie şezând este de 8 ore sau mai mult, atunci probabilitatea de complicaţii creşte cu 20%. Multe alte studii ştiinţifice ajung la aceeaşi concluzie. Un raport publicat în 2019 în Jurnalul American de Medicină Preventivă a constatat că şederea prelungită este asociată cu un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet.

Într-un alt studiu publicat în Lifestyle Medicine, oamenii de ştiinţă au concluzionat că prin statul pe scaun în fiecare zi timp de 6-8 ore, oamenii dezvoltă simptome de hipertonie şi tulburări musculo-scheletice. În plus, conform Clinicii Mayo, pentru cei care stau jos mai mult de 8 ore pe zi, riscul de deces prematur este similar cu cel al fumatului sau al obezităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel