Trenurile care leagă Moldova de Bucureşti, suplimentate

CFR Călători dublează şi în acest sfârşit de săptămână compunerea anumitor trenuri, pentru adaptarea capacităţii de transport la cerinţele în creştere de trafic şi pentru a îmbunătăţi condiţiile la bordul vagoanelor, încercând să utilizeze la maximum parcul limitat pe care îl are deocamdată la dispoziţie, informează compania.

Potrivit sursei citate, conducerea CFR Călători a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni, acolo unde punctual, dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Volumul maxim de trafic se înregistrează însă în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost suplimentat şi duminică, 2 februarie, pe rutele aglomerate din toată ţara.

Numai pentru trenurile care leagă principalele oraşe din Bucovina, Moldova şi Galaţi/Brăila, cu Bucureştiul, numărul de locuri a fost mărit chiar şi la 230%. Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoşani) şi Iaşi de Bucureşti în intervalul orar 6-24, s-au adăugat duminică încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creştere medie a capacităţii de transport la 154% faţă de capacitatea totală medie zilnică.

4000 de locuri

Numărul de locuri a crescut de la aproape 2.500 la 4.000, la care se adaugă şi locurile din vagoanele de dormit şi cuşetă. Este posibil ca până la finalul programului de circulaţie unele trenuri să atingă compunerea maxim admisă de circulaţie pe infrastructura feroviară, pentru că mai sunt în pregătire vagoane pentru a fi introduse în compunerea trenurilor, în funcţie de solicitările călătorilor.

Se menţine suplimentarea vagoanelor şi pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat. Cele 10 trenuri care fac legătura între Braşov şi Bucureşti, în intervalul orar 11 - 24 au fost suplimentate şi duminică cu 24 de vagoane faţă de media zilnică de vagoane ceea ce înseamnă o creştere a numărului de locuri la 155%, de la 3600 la peste 5600 de locuri, precizează CFR Călători. Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători. În eventualitatea că această cerere va varia, vom adapta corespunzător şi lungimea trenurilor. Vă rugăm urmăriţi situaţia pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete, informează compania, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel