Trenuri staționate în gări din cauza copacilor căzuți pe șine

Vijeliile din ultimele ore au afectat traficul feroviar și în județul Iași, unde, sâmbătă seara, sunt trenuri care staționează în gări, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Potrivit CFR SA, circulația trenurilor între stațiile Ilva Mare - Măgura Ilvei este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

„Trenul IR 1765 staționează la această oră în gara Lunca Ilvei, pentru accesul drezinei pantograf, cu care se acționeză pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului. Echipele de intervenție ale SRCF Iași au verificat linia de contact, aceasta nu prezintă deranjamente, fapt care va permite redeschiderea liniei, în condiții normale și repunerea în circulație a trenului IR 1765, după îndepartarea celor 4 copaci prăbușiti în gabarit”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

De asemenea și pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni - Videle, pe firul I, sunt copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.

Trafic feroviar afectat și în Brașov din cauza condițiilor meteorologice

CFR SA a transmis, tot sâmbătă seară, că circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda - Deda Bistra - Răstolița - Lunca Bradului este oprită temporar, după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată.

Astfel, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda - Deda Bistra va fi retras în stația Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acționa pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului, anunță CFR SA.

„Echipele de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa cu 2 drezine pantograf, îndrumate din stațiile Deda, respectiv Răstolița, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact și remedierea eventualelor deranjamente constatate la siatemul de alimentare cu energie electrică. De asemenea, lipsă tensiune în linia de contact este semnalată la această oră și între stațiile Deda - Monor Gledin (spre Cluj), linie simplă, din cauza unui copac căzut pe calea ferată, în zona stației Râpa de Jos. Drezina pantogtaf a fost îndrumată din stația Sărățel, pentru intrarea pe intervalul de stații și eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 și R 4146) au fost oprite temporar în stațiile Râpa de Jos și Sieu, pentru a asigura intervenția drezinei pantograf”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Potrivit acesteia, pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise și locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situația în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu pate fi repus sub tensiune, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel