Tren de călători, deraiat în județul Cluj. Călătorii, preluați de alte garnituri

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Autoritățile au intervenit în această dimineață după ce un tren de călători a deraiat în județul Cluj. 

Un tren de călători a deraiat în această dimineață în județul Cluj. CFR Călători a anunțat că ”s-a produs un deranjament în circulaţia trenului R 3081”, relatează România TV. 

„CFR Călători informează că astăzi, 8 iulie 2021, in zona Câmpia Turzii – Valea Florilor s-a produs un deranjament în circulaţia trenului R 3081. Călătorii din tren au fost preluaţi de trenurile în circulaţie către destinaţia finală. Nu a fost afectată siguranţa călătorilor. Cauzele care au condus la producerea acestui deranjament sunt în curs de cercetare de o comisie care s-a deplasat la faţa locului. Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că măsurile care se iau au ca principal scop siguranţa călătoriei”, a transmis CFR Călători.

Conform sursei citate, se pare că un lonjeron, parte a unui boghiu al vagonului, s-a rupt, însă nu este clar dacă defecţiunea este cauză sau consecinţă a deraierii.

Circulația feroviară a fost reluată între stațiile Azuga și Bușteni

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat preintr-un comunicat de presă că, traficul feroviar pe Valea Prahovei se desfășoară la această oră în condiții normale de trafic.
 
Circulația trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar în cursul acestei dimineți, timp de aproximativ o oră, de la 04.45 la 05.53, între stațiile Azuga și Bușteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Ce trenuri au fost afectate

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact și au restricționat circulația a 5 trenuri de călători - IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 și 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga și Sinaia.
 
La ora 05.53 circulația trenurilor între stațiile Azuga și Bușteni a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel