Urmărește emisiunea live


Trei școli vor începe anul la 1 octombrie. Vezi de ce

elevi_la_scoala
elevi_la_scoala

Peste 100 de elevi din localităţi de pe Valea Sebeşului, judeţul Alba, vor începe şcoala cu o întârziere de două săptămâni, deoarece în această perioadă sunt plecaţi în transhumanţă.

Şeful adjunct al Inspectoratului Şcolar Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, luni, că trei şcoli din comuna Săsciori nu au început cursurile luni, deoarece copiii sunt plecaţi în această perioadă cu părinţii în transhumanţă, ajutându-i la creşterea animalelor, scrie Mediafax.

Dărămuş a spus că este vorba de şcolile cu clasele I-IV din Tonea şi Pleşi care au 13, respectiv 9 elevi şi Şcoala cu clasele I-VIII din Loman, unde învaţă 100 de elevi.

"Aceşti elevi vor începe şcoala doar la 1 octombrie şi vor recupera pe parcursul anului şcolar cursurile pierdute. Schimbarea structurii anului şcolar a fost aprobată de Inspectoratul Şcolar Alba", a spus Marcela Dărămuş.

Potrivit sursei citate, toate orele pierdute vor fi recuperate de elevii din aceste şcoli, în timpul anului şcolar, ei urmând să vină şi sâmbăta la cursuri.

Totodată, prin dispensă dată de ISJ Alba, aceste şcoli îşi încheie cursurile, în vară, mai devreme pentru ca elevii să poată participa alături de părinţi la transhumanţă.

Comuna Săsciori este o localitate de oieri de pe Valea Sebeşului, în care se păstrează încă obiceiul transhumanţei.

În această comunitate, în timpul fiecărei veri, copiii duc, împreună cu părinţii, turmele de oi în zonele muntoase şi nu coboară decât la sfârşitul lunii septembrie sau chiar în octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel