Trei cluburi din Prahova, fără autorizaţie de la ISU

Trei dintre cele 11 unităţi cu capacitatea de peste 150 de persoane care sunt înregistrate oficial la nivelul judeţului Prahova nu au autorizaţie pentru stingerea incendiilor emisă de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit colonelului Nicolae Popescu, șeful ISU Prahova, la nivelul judeţului sunt înregistrate 11 spaţii în care încap mai mult de 200 persoane la parter sau 150 persoane la etaj, iar în urma controalelor efectuate în cursul acestui an, trei nu au primit autorizaţie din partea ISU, fiind monitorizate permanent.

'La nivelul judeţului Prahova avem înregistrate 11 locaţii de acest gen, 8 au autorizaţie de funcţionare legală, iar 3 au fost sancţionate cu sancţiune contravenţională. (...) Cele trei locaţii unde am aplicat sancţiuni sunt monitorizate permanent de noi atât pe linie preventivă, dar şi pe linie de intervenţie, în sensul că noi executăm patrule la aceste spaţii şi permanent le avem sub observaţie. (...)

Cele trei funcţionează, dar noi am luat măsuri de sancţionare şi în continuare vom monitoriza aceste locaţii', a spus Popescu. Conform acestuia, cele trei unităţi au fost amendate cu câte 5.000 de lei. 'Pe toate localităţile, cele 104 localităţi, am notificat pentru a culege toate datele de identificare pentru toate spaţiile, mă refer la toate construcţiile civile şi industriale unde se pot organiza asemenea manifestări, adunări cu participare de public numeros, în scopul stabilirii măsurilor de siguranţă pentru participanţi. (...)

Trebuie să scot în evidenţă faptul că este posibil să fie şi alte spaţii pe care noi nu le cunoaştem şi trebuie să le identificăm în sensul că aceste activităţi se organizează foarte rar sau când vremea le permite', a mai declarat Nicolae Popescu Potrivit unor surse, niciunul dintre cele opt spaţii autorizate pentru stingerea incendiilor în care încap mai mult de 200 persoane la parter sau 150 persoane la etaj şi care au o suprafaţă ce revine unei persoane mai mică de 4 mp nu se află pe Valea Prahovei, respectiv în Sinaia, Buşteni şi Azuga, precizează Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel