Transfer excepțional pentru fotbalul din Ungaria. Dominik Szoboszlai a fost prezentat oficial la Liverpool, care a plătit 70 milioane euro

Transferul internaționalului maghiar Dominik Szoboszlai la FC Liverpool reprezintă o reușită uriașă pentru fotbalul din Ungaria, confirmând progresul uriaș în fotbal a țării vecine. 

Reuters informează că unul dintre cele mai mari cluburi din Anglia, Liverpool,, a oficializat transferul duminică, achitând clauza de reziliere a contractului său cu RB Leipzig în valoare de 70 de milioane de euro.

La doar 22 de ani, Szoboszlai este căpitanul selecționatei Ungariei și joacă pe postul de mijlocaș ofensiv. În sezonul trecut, acest talentat jucător a contribuit semnificativ la câștigarea Cupei Germaniei de către RB Leipzig și la clasarea echipei pe locul al treilea în Bundesliga.

Cu 31 de meciuri disputate în campionatul german, Szoboszlai a reușit să marcheze șase goluri și să ofere opt assist-uri. Performanțele sale excepționale au atras atenția cluburilor de top din Europa, iar Liverpool a fost cel care a reușit să obțină semnătura sa.

Cariera lui Szoboszlai

Dominik Szoboszlai și-a făcut debutul în fotbalul profesionist în sezonul 2017-2018, pentru FC Liefering, care este echipa secundă a clubului austriac Red Bull Salzburg. Momentul său de debut a avut loc într-un meci împotriva lui Kapfenberger SV pe 21 iulie 2017. În acea partidă, Szoboszlai a reușit să își marcheze primul său gol din cariera de profesionist împotriva echipei FC Blau-Weiß Linz, pe 4 august 2017.

După sezonul respectiv, în 2018, Szoboszlai a trecut la echipa principală a clubului, RB Salzburg. Aici, pe 17 septembrie 2019, a debutat în Liga Campionilor și a înscris primul său gol în competiție împotriva echipei Genk, contribuind astfel la o victorie importantă cu scorul de 6-2.

La data de 17 decembrie 2020, mijlocașul maghiar a fost achiziționat de către RB Leipzig, o altă echipă care aparține de același concern cu RB Salzburg. Sub culorile lui Leipzig, Szoboszlai a obținut două victorii în Cupa Germaniei, adăugând astfel trofee importante la palmaresul său.

Liverpool a realizat cel de-al doilea transfer al verii

Acest transfer este unul important pentru FC Liverpool, care continuă să-și consolideze echipa în această vară. Szoboszlai se alătură campionului mondial argentinian Alexis Mac Allister, care a fost achiziționat anterior pentru 35 de milioane de lire sterline de la rivala Brighton din Premier League.

Cu tricoul cu numărul 8 pe piept, Szoboszlai este pregătit să-și aducă contribuția la echipa lui Liverpool și să-și consolideze statutul de jucător de clasă mondială. Transferul său reprezintă un moment de mândrie pentru fotbalul din Ungaria și confirmă faptul că țara are talente remarcabile care pot străluci pe cele mai mari scene ale fotbalului internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel