Urmărește emisiunea live


Traian Berbeceanu, DIICOT cere anularea deciziei în dosar

Procurorii DIICOT cer anularea soluţiei pronunţate în dosarul fostului comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cer anularea soluţiei pronunţate în dosarul fostului comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, după ce doi membri ai completului de judecată s-ar fi aflat în incompatibilitate, pronunţându-se anterior asupra mai multor măsuri preventive solicitate de anchetatori în cazul comisarului.

Traian Berbeceanu a fost achitat de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată cu apel la un complet format din 5 judecători din cadrul aceleiaşi instanţe.

Procurorii notează în motivele de apel că dosarul a fost soluţionat de un complet de judecată format din judecătorii Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, iar doi dintre judecători, respectiv Valentin Horia Şelaru şi Ilie Iulian Dragomir, s-au pronunţat într-un alt complet, de 3 judecători, în calea de atac a recursului împotriva măsurii preventive a arestului dispusă faţă de Traian Berbeceanu ca urmare a propunerii formulate de Ioan Mureşan, iar unul dintre judecătorii actualului complet, Ilie Iulian Dragomir, s-a pronunţat asupra unui recurs formulat împotriva prelungirii măsurii arestului preventiv, după preluarea cauzei de către Structura Centrală a DIICOT, într-un alt complet de 3 judecători.

Mai mult decât atât, arată sursa citată, preşedintele completului care a admis recursul declarat de Traian Berbeceanu împotriva încheierii prin care se prelungise măsura arestării preventive a acestuia de către Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a Penală a fost Valentin Horia Şelaru, preşedintele completului de judecată în cauza de faţă.

Astfel, DIICOT susţine că dosarul ar fi fost judecat cu încălcarea articolului 64 alineatul 4 din Codul de procedură penală privind incompatibilitatea, care prevede că 'judecătorul de drepturi şi libertăţi nu poate participa, în aceeaşi cauză, la procedura de cameră preliminară, la judecata cauzei în fond sau în căile de atac', care ar atrage incidenţa sancţiunii prevăzute de articolul 281 alineatul 1 litera a) Cod de procedură penală, respectiv nulitatea absolută a hotărârii pronunţate.

[citeste si]

Pe 30 iunie 2016, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-şef al BCCO Alba Iulia, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel