Traian Băsescu, un nou atac la adresa procurorilor. Comparație cu SUA

Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care i-a acuzat din nou pe procurorii anticorupție că interpretează excesiv definiția abuzului în serviciu, iar despre Curtea Supremă a scris că nu protejează statul de drept așa cum ar trebui. 

Fostul președinte a dat un exemplu din justiția americană pentru a demonstra punctul său de vedere. 

Într-o intervenție pentru B1 TV, Băsescu a subliniat comparația între Statele Unite și România, între ce înseamnă să fii un stat de drept și doar să pretinzi că ești un stat de drept, între modul în care își îndeplinește rolul Curtea Supremă din Statele Unite și felul în care acționează Înalta Curte de Casație și Justiție din România.

Liderul PMP susține că în Statele Unite Curtea Supremă își îndeplinește rolul de apărătoare a statului de drept și ia atitudine atunci când procurorii fac un abuz, dar nu același lucru se poate spune și despre Înalta Curte de Casatație și Justiție din România.

"Marea problemă e dacă ÎCCJ este capabilă să stopeze acest tip de abuzuri în care procurori zeloși sau care pur și simplu încalcă legea au în judecători acel Dumnezeu real al Justiției care le spune <domnule procuror, nu e în regulă cum ai făcut acuzațiile, ai făcut un abuz>. Asta am vrut să subliniez și am argumentat-o cu un caz care s-a pertrecut în iunie prin casarea deciziei de condamnare a unui guvernator de Virginia de către Curtea Supremă a SUA.

Decizia judecătorilor Curții Supreme vine după abuzul de interpretare pe care l-au făcut procurorii când au vorbit de acte oficiale ale guvernatorului, or petrecerile și recepțiile nu puteau fi considerate acte oficiale și Curtea Supremă s-a îndreptat spre varianta că actul oficial e ordinul dat de guvernator verbal sau scris, or asta nu a existat", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel