Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu: Trebuie să îmi recunosc greșeala

Fostul preşedinte Traian Băsescu regretă "greşeala de a nu fi vorbit aproape deloc în cei 10 ani de mandat despre nevoia respectării drepturilor fundamentale garantate de Constituţie".


"Imediat ce îndrăzneşti a vorbi de drepturile fundamentale garantate de Constituţie, un cor de trîmbiţaşi, răspîndit în tot spectrul media te etichetează ca fiind frate cu corupţii .

Trîmbiţaşii, unii aflaţi în serviciu ordonat, alţii pur şi simplu din prostie entuziastă, considera că respectarea drepturilor fundamentale este un lux .

Voi fi întotdeauna un adept al statului puternic, capabil să facă faţă oricaror ameninţări fie că este vorba despre terorism, corupţie, crimă organizată iar consolidarea justiţiei a fost o prioritate a mandatelor mele.

Trebuie să-mi recunosc însă şi greşeala de a nu fi vorbit aproape deloc în cei 10 ani de mandat despre nevoia respectării drepturilor fundamentale garantate de Constituţie. In conditiile in care Constitutia a fost cartea mea de capatai", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Preşedintele PMP susţine că se poate combate corupţia eficient şi mult mai credibil, simultan cu respectarea drepturilor fundamentale înscrise în Constituţie.

'O voi face de acum înainte, fără a fi un adversar al instituţiilor statului care aplică legea şi fără a susţine că măcar un vinovat trebuie să scape nepedepsit .

Astăzi eu susţin că se poate combate corupţia eficient şi mult mai credibil, simultan cu respectarea drepturilor fundamentale înscrise în Constituţie. Oare va dura tot 10 ani pînă cînd partidele şi trîmbiţaşii din presă vor recunoaşte acest lucru ?", conchide Băsescu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel