TRAIAN BĂSESCU, prima declarație după lovitura CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a dat o lovitură dură președintelui Traian Băsescu, pe final de mandat. Președintele Traian Băsescu, vizibil revoltat, a avut o reacție fără precedent la adresa magistraților. 

În unanimitate, plenul CSM a votat sesizarea Inspecției Judiciare pentru anchetarea președintelui Traian Băsescu în urma informațiilor furnizate din dosarul Microsoft. 

VEZI MAI MULT AICI: Lovitură cruntă pentru Traian Băsescu, în dosarul Microsoft. CSM cere anchetarea

Președintele Traian Băsescu a dat o declarație de presă, joi, la ora 15:30, după decizia CSM. 

DC NEWS vă transmite LIVE TEXT cele mai importante declarații ale președintelui. 

"Magistratul politician minte!"

- sunt magistrați care țin să facă politică și au ajuns să o facă mai prost decât o facem noi, politicieni

- astăzi, un domn magistrat a considerat că ama afectat justiția pentru că am dat date din dosar

- domnul magistrat minte

- îmi mențin integral declarația pe care am făcut-o când am avizat cererea de urmărire penală pentru cei cinci foști miniștri

- ce l-o fi deranjat pe domnul magistrat? faptul că am apreciat că sunt unii foști miniștri care au luat bani și foloase necuvenite și aceste afirmații sunt despre doamna Andronescu, despre domnul Sandu și Mihai Tănăsescu și sunt alți foști miniștri suspectați de abuz în serviciu și nimeni nu i-a acuzat că ar fi luat bani

- acest lucru a fost dezbătut și public. 

Dezvăluirile din dosar, din alte surse de informație

- și când am spus că sunt miniștri care nu au luat bani, m-am referit la Funeriu și la Vreme, toți ceilalți fiind suspectați că au luat foloase necuvenite

- am afirmat că toți cei cinci nu au nicio calitate. nu eu le dau calitate. acei cinci miniștri nu aveau nicio calitate. 

- cu ce l-am deranjat pe domnul magistrat? încă nu îi spun magistrat politician...

- domnul magistrat trebuie să știe că președintele nu are doar o sursă de informație. la mine se înnoadă multe alte informații. eu am avut această informație din cu totul altă sursă. nu va găsi această informație în dosar. 

- am mai spus că domnul Bittner nu a fost anchetat, nu a dat nicio declarație. Îmi mențin declarația și acest lucru nu e în dosar. 

- am răspuns unui joc din mass-media de oameni mai mult sau mai puțin binevoitori, care voiau să protejeze adevărații denunțători. 

Traian Băsescu l-a sunat pe președintele CSM

- l-am sunat pe domnul președinte al CSM, l-am informat asupra punctului meu de vedere și, dacă este vreun magistrat în CSM care vrea să facă politică, intră frate cinstit în politică și te lași de calitatea de magistrat și faci politică atât cât vrei și cât te pricepi. 

- nu puteam să trec peste acest incident pe care-l consider de nedorit și este, nu neapărat un avertisment, o rugăminte, dacă sunt judecători sau procurori în CSM, care vor să facă politică, să intre în politică. 

- afirmațiile de acest gen nu le fac niciodată divulgând secrete din dosare penale, dar nu mă poate opri să dau informații din aceste surse.

Avertisment pentru CSM: Dacă se repetă...

- asta am avut de afirmat despre abuzul la adresa președintelui României. Dacă se repetă, pentru că nu-i primul, voi reacționa de fiecare dată. 

- nu am nicio plăcere să văd dezbateri în care tot felul de politruci îl pun pe președinte pe picior de egalitate cu Ponta în exercitarea de presiuni împotriva justiției. 

- nu spun eu ce ar trebui să facă CSM, dar măcar să fi cerut o argumentație. 

Atacul președintelui Traian Băsescu l-a vizat, în special, pe magistratul CSM Horațius Dumbravă. Propunerea magistratului, care a cerut verificarea declarațiilor lui Traian Băsescu, a fost, însă, votată în plenul CSM, în UNANIMITATE.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel