Traian Băsescu: Klaus Iohannis și Victor Ponta au un aranjament cu privire la numirea lui Gabriel Oprea premier interimar

Fostul președinte Traian Băsescu a denunțat, duminică seara, ”un aranjament anterior” între actualul șef al statului Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Citește și: Victor Ponta se autosuspendă din funcție și îi cere lui Klaus Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea premier interimar

Traian Băsescu a ajuns la această concluzie după ce Victor Ponta, neconstituțional, în opinia sa,  i-a sugerat actualului președinte să-l desemneze prim-ministru interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea.

”Eu aș fi avut exigența să îmi trimită și un bilet medical. I-a cerut neconstituțional președintelui Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea. Este opțiunea președintelui și nu a premierului de a nominaliza premierul interimar. Premierul n-are nicio treabă să numească premierul interimar. Părerea mea este că și-a permis acest lucru pentru că avea aranjamentul făcut înainte de a pleca. Dacă nu l-a avut, înseamnă că a făcut o mare greșeală. Eu cred că și-a luat un respiro. Este departe de a fi un om de plecare”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1 TV.

”Faptul că Victor Ponta a făcut public numele - ar putea să aibă surprize, dacă nu este un aranjament. Dar eu cred că și-a permis acest lucru pentru că avea aranjamentul făcut înainte de a pleca”, a continuat fostul președinte, după câteva minute.

Vezi și: Întâlnire Oprea - Iohannis la Palatul Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel