Traian Andrei Andronie, șoferul care a provocat accidentul din Floreasca, a fost arestat

accident
accident

Magistratul care a dispus arestarea tânărului care, sâmbătă dimineaţa, a provocat un accident în care doi oameni şi-au pierdut viaţa, pe Calea Floreasca din Capitală, susţine, în motivarea hotărârii, că există riscul ca acesta să influenţeze martorii, care îi sunt prieteni, dacă este lăsat liber.

Foto: Click!

Traian Andrei Andronie a provocat accidentul de pe Calea Floreasca deoarece conducea cu viteză excesivă. Fiind somat de poliţişti să oprească, a accelerat în continuare, intrând în coliziune cu o maşină, din care a ricoşat într-un taximetrist. În urma impactului, atât şoferul taxi-ului şi-a pierdut viaţa, cât şi clienta acestuia. Totodată, cei trei prieteni ai lui Andronie care se aflau în maşina acestuia au fost răniţi.

Magistraţii au reţinut că tânărul, în vârstă de 20 de ani, a refuzat să se supună testului cu aparatul etilotest, iar când a fost dus la INML, a refuzat recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Magistratul care a soluţionat propunerea de arestare preventivă a considerat că, deoarece tânărul are reşedinţa în Olanda, "există pericolul concret ca inculpatul să se sustragă de la urmărirea penală sau de la judecată".

Mai mult, judecătorul a avut în vedere şi declaraţia martorilor oculari, care au arătat că, în momentul în care poliţiştii i-au făcut semn să oprească, tânărul avea o viteză de 120 km/h, iar ulterior a accelerat, încercând să scape de poliţie, "astfel că la intrarea pe Cal. Floreasca, locul producerii accidentului viteza de deplasare era, după aprecierea martorului, de 150-180 km/h".

"Cu privire la infracţiunea de refuz de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, instanţa apreciază că această acţiune de refuz impune concluzia raţională că inculpatul a consumat băuturi alcoolice", a concluzionat instanţa, care a considerat că, având în vedere data şi ora la care s-a produs accidentului precum şi faptul că tânărul era însoţit de mai mulţi prieteni, este posibil ca acesta să fi consumat alcool fie la un club, fie la o petrecere.

"Este adevărat că pot avea loc şi accidente astfel cum a susţinut apărătorul inculpatului, însă în cauză nu se poate susţine că s-a produs doar un accident cu urmări nefericite ci acesta a fost generat indirect de atitudinea inculpatului", subliniază instanţa.

Citește și:

Şoferul BMW-ului care a ucis 2 persoane băiat de cartier până în ultima clipă. Cânta:„Fără rezidenţă la penitenciar, Fără să mă stilizeze un gabor cu creta pe trotuar“

Taximetristul omorât pe Calea Floreasca era absolvent a două facultăţi şi se pregătea de nuntă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel