Tragedie într-o mină din Siberia. 11 morți și zeci de dispăruți în subteran: Șansa unei explozii este foarte mare

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Zeci de persoane sunt blocate în subteran, în Siberia, după un incendiu la o mină de cărbune.

Cel puțin 11 mineri au murit într-un accident la o mină cărbune din Siberia, Rusia, joi, iar o operațiune de salvare a altor zeci de oameni blocați în subteran a fost suspendată din cauza riscului unei explozii, a declarat guvernatorul regiunii.

Praful de cărbune a luat foc într-un puț de ventilație din mina Listvyazhnaya din regiunea Kemerovo joi dimineața, umplând mina cu fum, a declarat agenția de știri TASS, citată de serviciile locale de urgență.

„Șansa unei explozii este foarte mare. Am decis să suspendăm operațiunile de căutare și salvare până când concentrația de gaz se va reduce”, a declarat Serghei Tsivilev, guvernatorul regional. Nivelurile de metan și CO2 au fost periculos de ridicate, a spus el.

11 oameni au murit

11 oameni au murit, iar alți 35 erau încă în subteran, a mai spus Tsivilev. Alte câteva zeci de mineri sunt tratați în spital, majoritatea fiind intoxicați cu fum. Patru sunt în stare critică.

Regiunea Kemerovo se află la aproximativ 3.500 km (2.175 mile) est de Moscova și este celebră pentru accidentele miniere care au loc. Mina face parte din SDS-Holding, deținută de uniunea privată de afaceri din Siberia. Sindicatul nu a avut o reacție până la acest moment.

Înainte ca operațiunea de salvare să fie oprită, guvernatorul a spus că în mină mai există electricitate și ventilație, dar că au pierdut contactul cu unii mineri blocați în adâncime.

„Deocamdată nu există fum dens, așa că sperăm să nu fie nici incendiu”, a spus Tsivilev pe canalul său Telegram. „Nu avem linii de comunicare cu acești oameni, sistemul de comunicații subteran nu funcționează.”, a mai adăugat acesta.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în interiorul minei când fumul s-a răspândit prin puțul de ventilație, a declarat ministerul de urgență. Cel puțin 239 au ajuns deasupra solului, potrivit autorităților. 

Vladimir Putin, prima reacție

La televiziunea de stat, Vladimir Putin a spus că a vorbit cu guvernatorul și oficialii de urgență, descriind accidentul drept „o mare nenorocire”.

„Din păcate, situația nu devine mai ușoară. Și există un pericol pentru viața salvatorilor... Sperăm că vor putea salva cât mai mulți oameni pot”, a spus acesta.

Kremlinul a spus că președintele i-a ordonat ministrului pentru situații de urgență să zboare în regiune pentru a ajuta la gestionarea tragediei. De asemenea, au fost decretate trei zile de doliu, scrie TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel