Traficul feroviar, adaptat la condițiile meteo nefavorabile

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este adaptată la această oră la condițiile meteo nefavorabile.

La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Nădejde - Lunca de Mijloc - Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala Cf Timișoara) și Vatra Dornei - Ilva Mică - Năsăud (Regionala CF Iași).

Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare în acest moment, cu tracțiune Diesel pe intervalul Nădejde - Lunca de Mijloc - Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala CF Timișoara), iar între stațiile Vatra Dornei - Ilva Mică - Năsăud (Regionala CF Iași) se asigură transbordare cu mijloace auto.

De asemenea, pe relația București Nord - Constanța - Mangalia și Medgidia - Tulcea trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, ia pe distanțele Galați - Făurei și Făurei - Buzău circulația se defășoară pe un singur fir pe, pe al doilea fir personalul feroviar intervine pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact. Pentru asigurarea condițiilor optime de trafic se patrulează cu pluguri de zăpadă pe distanțele Ciulnița – Slobozia – Urziceni și Tulcea – Medgidia.

Nu sunt trenuri blocate

La această oră nu sunt trenuri cu călători blocate, călătorii din trenurile R 8204 și R7360, care au avut probleme tehnice în cursul nopții, au fost preluați de celelalte garnituri aflate în circulație.

”Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

Personalul de specialitate al CFR SA va menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și va transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel