Traficul feroviar a revenit la normal după furtunile puternice de noaptea trecută

Foto: CFR SA
Foto: CFR SA

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii normale.

Graţie intervenţiei echipelor CFR SA, circulaţia feroviară pe intervalele de cale ferată afectate de vremea nefavorabilă din cursul nopţii, se desfăşoară la această oră în condiţii normale, informează Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale Sucursalelor Regionale CF Timişoara, Iaşi, Craiova şi Braşov au intervenit permanent în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru îndepărtarea arborilor, remediarea deranjamentelor la liniile de contact, la componentele aferente (console, izolatori, pendule) şi repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică pe 13 intervale de staţii, cu 12 drezine pantograf şi cu peste 90 de feroviari.

Peste 120 de arbori căzuți peste linii



"Peste 120 de arbori au avariat liniile de contact, din cauza furtunilor puternice din aceste zone, fiind necesare intervenţii punctuale la sistemul de alimentare cu energie electrică, pentru verificarea şi înlocuirea componentelor avariate, dar şi a liniei de contact. Din această cauză, 22 de trenuri au fost oprite temporar, în staţiile de pe traseu, până la finalizarea intervenţiilor", se arată în comunicat.

Conducerea companiei CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate în cursul nopţii au avut drept scop reluarea circulaţie în condiţii de siguranţă. De asemenea, CFR precizează că echipele sale de intervenţie sunt mobilizate în dispozitiv complet pe parcursul acestui final de săptămână, având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de furtuni, emisă de ANM.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.                                                                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel