TRADIȚII și SUPERSTIȚII pentru NOAPTEA DE ÎNVIERE. Ai noroc tot anul dacă ți se întâmplă asta

Fiecare sărbătoare la români este însoţită de tradiţii și superstiții care se completează una pe cealaltă. Dacă prima persoană care îţi intră în casă este bărbat, vei avea noroc tot anul, spune tradiția populară.

De asemenea, se spune că cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ţi l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viaţă de apoi. Dacă descoperi un ou cu două gălbenuşuri e semn de căsătorie.

Lumânarea este poate cel mai important simbol al Învierii. Ea reprezintă biruinţă vieţii asupra morţii şi a binelui asupra răului. Tradiţia spune că după slujba, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Nu se aruncă, ci este păstrată cu sfinţenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinţei populare, lumânarea de Înviere se aprinde în faţă unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure şi furtuni.

Când mergi la biserica e bine să aduci cu ţine apă sfinţită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îţi va aduce noroc. În tradiţie se zice că apă păstrată de la slujba de Paşte capătă proprietăţi vindecătoare. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferinţă.

Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se zice trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet. Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, că să nu te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteama în această noapte sfânta vor fi urmăriţi de ghinioane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel