Torje, primele declarații la Dinamo. Ce spune despre salariu

foto: fcdinamo.ro
foto: fcdinamo.ro

Fotbalistul Gabriel Torje a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial la FC Dinamo, că nu s-a gândit niciun moment la bani când s-a pus problema întoarcerii sale la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Torje a explicat că a renunţat la o sumă importantă pe care ar fi trebui să o primească de la fostul său club, Karabukspor.

Nu au contat banii

„De multe ori în viaţă trebuie să renunţi la o părticică pentru a câştiga mult mai mult în ochii celor care sunt lângă tine. Nu m-am gândit nicio secundă la bani când am venit la Dinamo. Nu e un sacrificiu, pentru că am avut noroc să câştig bani în fotbal. Sunt bani pe care eu nu mă aşteptam niciodată că o să îi câştig. Aşa că nici nu mă mai gândesc la această sumă la care am renunţat pentru a mă întoarce la Dinamo. Nu a fost greu să renunţ. Dacă era greu, stăteam acasă până în vară. Dar mi-am dorit să joc fotbal şi am zis că dacă mă întorc România, o să o fac doar la Dinamo. În momentul în care a apărut o primă ştire cu venirea mea la Dinamo, am primit sute de mesaje de la fani. Aşa că mi-am dorit să se facă transferul sub orice formă, nu au contat banii nicio secundă", a spus Torje.

Era convins că va pica transferul



„A fost o săptămână cu multe bătăi de cap pentru toată lumea, într-o zi se anunţa transferul, în alta pica şi tot aşa. Miercuri seara eram convins 99% că va pica transferul. Îmi părea foarte rău pentru mi-am dorit foarte tare să mă întorc acasă. Dar a doua zi am ajuns la o înţelegere cu cei din Turcia (n.r. - clubul Karabukspor) şi aşa s-a realizat transferul. Acum mă bucur să fiu din nou aici după o lungă perioadă de timp în care am fost departe de familie, de Dinamo. Mă bucur că voi juca din nou pentru echipa mea de suflet. Contractul meu este valabil până în vară, voi vedea atunci ce va fi", a adăugat Torje. 

Apt de joc în 2 săptămâni



Mijlocaşul în vârstă de 28 de ani susţine că în două săptămâni va fi 100% apt de joc.

„Ultimul meci oficial l-am jucat pe 18 decembrie, la fel ca şi ceilalţi jucători de aici. Doar că nu am făcut în această perioadă o pregătire centralizată cu un club. Cred însă că în maximum 2 săptămâni voi fi 100% din punct de vedere fizic. Eu am vorbit cu Vasile Miriuţă şi i-am spus că nu s-a născut nimeni titular. Fiecare trebuie să îşi câştige postul de titular la antrenament. Dacă va fi nevoie, voi sta şi pe banca de rezerve fără nicio problemă", a menţionat el.

Dor de națională și derby-uri


Gabriel Torje este de părere că din Liga I îi va fi mai uşor să revină la prima reprezentativă şi a precizat că aşteaptă cu nerăbdare derby-ul cu FCSB. „O dată ce eşti în ţară eşti mult mai observat de cei din staff-ul naţionalei şi e clar că pentru mine nu a fost o perioadă uşoară asta în care am lipsit de la naţională. Nu am vorbit cu nimeni din staff-ul naţionalei. Au trecut şapte ani de când am plecat eu de la Dinamo, s-au schimbat multe lucruri, dar am găsit un grup bun aici. Sper ca împreună să reuşim să intrăm în play-off. Asta e cel mai important pentru toată suflarea dinamovistă. Mi-e dor de un derby cu FCSB. Sunt sigur că va fi un stadion plin la meciul cu FCSB. Nivelul Ligii I nu cred că a scăzut de când am plecat eu", a mai spus jucătorul care va purta la Dinamo tricoul cu numărul 22. 

Clubul de fotbal Dinamo a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, transferul mijlocaşului Gabriel Torje (28 de ani), cel care în prima parte a sezonului a evoluat în Turcia, la formaţia Karabukspor.

Fotbalistul, care a mai jucat în perioada 2008-2011 la Dinamo, a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală şi a semnat un contract cu FC Dinamo valabil până la finalul acestui sezon competiţional.

Torje a evoluat în 137 partide pentru Dinamo, mârcând şi 20 de goluri în Liga 1 (108/17), Cupa României (11/1) şi Europa League (18/2). În sezonul 2017-2018, el a marcat 4 goluri în 18 meciuri pentru Karabukspor, în campionat şi în Cupa Turciei.

Internaţionalul român a evoluat în cariera sa de până acum la formaţiile CFR Timişoara, Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Ahmat Groznîi şi Karabukspor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel