Top miliardari: inginerii, cei mai bogați oameni ai planetei

miliardari
miliardari

Ce diplomă trebuie să ai ca să devii miliardar? Un studiu publicat de The Telegraph, arată că în prezent, inginerii domină topul bogaților lumii. Clasamentul s-ar putea schimba, în viitor, pe măsură ce descoperirile revoluționare din industrie sunt realizate de chimiști, fizicieni, biologi, alături de matematicienii din industria IT.

Studiul britanic publicat de Telegraph relevă că 20% dintre cei mai bogați 100 de miliardari ai planetei au o diplomă de inginer, 12 procente au absolvit o facultate de administrare a afacerilor, iar 9%, surpriză, o facultate cu profil artistic.

O treime dintre miliardarii din top 100 nu au terminat studiile universitare, sau nici măcar nu le-au început. Bill Gates este cel mai celebru caz de abandon universitar.

Averea miliardarilor, 10% din PIB-ul global

Bogătașii cu diplome de inginer au, în medie, o avere de 25 de miliarde de dolari. Media, în cazul celor fără studii coboară la 24 de miliarde; absolvenții facultăților cu profil artistic au în jur de 20 de miliarde, iar cei care au terminat Dreptul, 12.

În clasament mai intră absolvenți de economie sau finanțe, matematică și fizicieni.

În prezent, sunt înregistrați 2325 miliardari în dolari, averea lor cumulată depășind 7 trilioane, adică 10% din PIB realizat la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel