Top 5 instrumente de care are nevoie un detectiv privat (P)

Oricât ar fi de bine pregătit și de experimentat, un detectiv nu își va putea desfășura activitatea fără instrumentele adecvate.

Astfel, calitățile sale, precum: vigilența, inteligența, spiritul critic, atenția la detalii și discreția vor trebui completate de echipamente și accesorii care să scoată la iveală toate probele de care au nevoie clienții săi. Aceste obiecte costă, de regulă, de la câteva sute la zeci de mii de lei și trebuie să fie unele de calitate, pentru a putea capta imagini și sunete de la distanță și la o calitate care să nu poată fi interpretată sau contestată.

1. Camera foto/video

Este deja clar pentru ce poate fi folosită o cameră de acest tip. Important este ca echipamentul să fie unul profesional, dar de mici dimensiuni, astfel încât fotografiile și înregistrările video să poată fi capturate și în condiții vitrege, precum: distanță mare față de subiect, vreme nefavorabilă, lumină insuficientă etc.

Un detectiv privat are nevoie de echipamente și dispozitive pe care să se poată baza. Uneori, se poate întâmpla ca dovada unei infidelități, de exemplu, să se producă la câteva zeci de metri distanță, iar accesul în zonă să nu poată fi posibil, din diverse motive. Detectivul privat va trebui să folosească instrumentele din dotare astfel încât să poată surprinde totul. O cameră profesională permite focalizarea în raport cu mișcarea subiectului, astfel încât să nu se piardă foarte mult din calitatea materialului.

2. Microfoane profesionale de tip spion

Acestea se pot achiziționa de pe diverse site-uri și sunt de diverse tipuri și mărimi. Prezintă avantajul că se pot amplasa în diverse locații și că, pe lângă captarea sunetului la un volum rezonabil, pot și înregistra la o calitate audio bună. Sunt utile în cazul supravegherii minorilor, în verificarea fidelității și în obținerea informațiilor din sfera de business.

3. Sisteme de urmărire cu GPS

Un localizator prin GPS este un instrument util oricărui detectiv privat. Prin intermediul acestuia se pot obține date referitoare la locația unei persoane, minor sau alt subiect care face obiectul cazului. Aceste dispozitive pot fi conectate la un PC sau la o tabletă, pentru a putea urmări în timp real obiectivul. Atenție, însă, pentru că multe dintre sistemele de acest tip sunt contrafăcute, caz în care nu se pot conecta la servere și nu sunt eficiente.

4. Mașină rapidă și bine dotată

Confortul și siguranța unui detectiv privat sunt foarte importante. De aceea, în timpul misiunilor care vizează supravegherea și investigațiile, este nevoie de un autoturism bun, care să nu-l lase la nevoie pe șofer și să se piardă în acest fel informații importante. În cazul în care este nevoie de o urmărire, mașina trebuie să facă față, în limitele legale, acestei provocări. Totodată, mașina este și un birou mobil pentru detectiv, în ea putând depozita accesoriile de care are nevoie.

5. Reportofon de ultimă generație

Cunoscute în special pentru utilizarea lor în scopuri jurnalistice, reportofoanele sunt instrumente foarte utile în orice investigație. Cele de ultimă generație sunt realizate la standarde înalte de calitate, pentru a oferi înregistrări fidele ale conversațiilor, fără zgomot de fundal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel