Toni Neacșu, demers pentru modificarea Codurilor penale. Primele explicații

Denisa Zamfir / 07 ian 2019 / 12:50 Salveaza PDF Comentarii
Toni Neacșu
Descriere foto: Toni Neacșu

Avocatul Toni Neacșu a explicat în direct, la tv, ce înseamnă demersul făcut de acesta cu privire la Ordonanța de Urgență de modificare a Codurilor penale.

''Anul trecut a existat o propunere legislativă asumată de Parlament, de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de Procedură Penală. A fost supus controlului CCR și o parte din acest proiect a fost declarat neconstituțional. Ceea ce am făcut eu acum, nu a fost decât să pun într-un proiect textele de lege din acea propunere legislativă a Parlamentului, care sunt constituționale, respectiv care nu au fost obiectul verificării la CCR sau CCR a spus că sunt constituționale. Din acest punct de vedere, nu este proiectul meu, este proiectul Parlamentului României, care ar putea să fie adoptat oricând, printr-o ordonanță de urgență. 

În decembrie, Guvernul Dăncilă anunța deja că s-a luat decizia ca datorită urgenței, o parte din această propunere legislativă să fie asumată prin ordonanță de urgență. Iată că a trecut totuși o perioadă îndelungată de timp și nu s-a întâmplat nimic. Nu am vrut să arăt decât cât de ușor este, dacă se dorește cu adevărat să se facă această reformă necesară a Codului penal, respectiv a Codului de procedură penală.'', a spus Toni Neacșu, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Ce propune Toni Neacșu

 

Avocatul Toni Neacșu a lansat în dezbatere proiectul de OUG pentru modificarea Codului penal și a Legii 78/2000. Neacșu propune închisoare pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil, pedepse mai dure pentru scurgerea de informații din dosare, reducerea perioadelor după care condamnații pot cere liberarea conditionată și dezincriminarea neglijenței în serviciu.

Vezi și: Șahul lui Iohannis. Zegrean – Neacșu, declarații după mutarea președintelui

Iohannis, imposibilitate de exercitare a funcției. Neacșu, despre suspendare


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25