Greblă- moment cheie din proces. Se pronunțase pe o lege

Vlad Manolache / 11 mai 2018 / 22:25 Salveaza PDF Comentarii
Toni Greblă
Toni Greblă

Greblă a declarat astăzi, după achitarea sa, cum a fost adus la DNA, fără mandat, la 24 de ore după pronunțarea pe o lege pentru care ar fi existat anumite interese. 

Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale, a fost achitat astăzi, printr-o decizie a ÎCCJ, care nu este însă definitivă.  "Nu pot să vă spun că sunt surprins de decizia ÎCCJ. De altfel, judecătorii de drepturi şi libertăţi, atât în faza de judecată cât şi în cea de contestaţie, au constatat prin decizii definitive că nu există nici măcar suspiciunea rezonabilă că aş fi comis vreo faptă penală, motiv pentru care, în martie 2015 nu a fost dispusă nicio măsură preventivă împotriva mea. Cu aceste probe la dosar, procurorul a dispus trimiterea în judecată şi după readministrarea probelor în instanţă a decis că nu există niciun motiv dosarul să poate primi altă soluţie decât cea de achitare", a declarat fostul judecător.

"după judecată, au hotărât că nu există niciun motiv"

Toni Greblă a povestit și momentul în care s-a trezit luat la DNA, fără mandat, după o pronunțare a sa de la Curtea Constituțională. "Eu am fost adus la DNA fără mandat în 22 ianuarie 2015, a doua zi după ce pronunţasem la ora 11:30  a treia lege Big Brother a fi neconstiuţională. După acest moment, pe data 10 martie 2015 am fost reţinut pentru 24 ore şi prin aceeaşi ordonanţă de reţinere s-a propus la Înalta Curte nu arestarea preventivă, ci arestarea la domiciliu. După judecată, au hotărât că nu există niciun motiv pentru care împotriva mea să se fi luată vreo măsură preventivă cu motivarea că nu există nici suspiciunea rezonabilă că s-ar fi comis în cauză vreo faptă penală", a povestit Toni Greblă la B1tv.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29