Toader, ordonanță justiție. Victor Ciutacu, surprins

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu l-a apreciat pe ministrul Tudorel Toader pentru inițiativa de a emite ordonanță privind magistrații. 

"Sunt olecuță ocupat pe partea culturală, dar, citind printre rânduri și văzând reacțiile isterice ale sceleraților, pare că Tudorel Toader a făcut primul lucru cu adevărat remarcabil din existența lui ministerială. Nu mă luați cu schimbarea Codruței Kovesi, aia trebuia operată în a doua zi de mandat", a scris Ciutacu pe Facebook. 

Anunțul lui Toader

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii.  Modificările vizează admiterea la INM. ”Cea de-a doua Ordonanță are un titlu mai lung. Sunt unele măsuri temporare privind Institutul Național al Magistraturii și legile justiției. Propunerea de modificare a venit de la CSM”, a zis Tudorel Toader. ”Ordonanța de urgență are reglementări și cu privire la promovarea pe loc a magistraților, cu privire la procedura și condițiile de promovare la ÎCCJ. Nu le voi descrie acum pe toate. O precizare și o reglemenare pornește de la o realitate pe care o știți. Colegiile de conducere din sistemul judiciar nu vor putea adopta regulamente prin care să adauge la lege pe motiv că legea e neclară, nu e predictibilă, nu e previzibilă”, a mai zis Ministrul Justiției.

VEZI ȘI:

Evelina Morar și Dide, ridicați de jandarmi. PROTEST la Ministerul Justiției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel