Toader, ordonanță justiție. Victor Ciutacu, surprins

Bogdan Cotigă / 19 feb 2019 / 21:09 Salveaza PDF Comentarii
Victor Ciutacu
Descriere foto: Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu l-a apreciat pe ministrul Tudorel Toader pentru inițiativa de a emite ordonanță privind magistrații. 

"Sunt olecuță ocupat pe partea culturală, dar, citind printre rânduri și văzând reacțiile isterice ale sceleraților, pare că Tudorel Toader a făcut primul lucru cu adevărat remarcabil din existența lui ministerială. Nu mă luați cu schimbarea Codruței Kovesi, aia trebuia operată în a doua zi de mandat", a scris Ciutacu pe Facebook. 

Anunțul lui Toader

 

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii.  Modificările vizează admiterea la INM. ”Cea de-a doua Ordonanță are un titlu mai lung. Sunt unele măsuri temporare privind Institutul Național al Magistraturii și legile justiției. Propunerea de modificare a venit de la CSM”, a zis Tudorel Toader. ”Ordonanța de urgență are reglementări și cu privire la promovarea pe loc a magistraților, cu privire la procedura și condițiile de promovare la ÎCCJ. Nu le voi descrie acum pe toate. O precizare și o reglemenare pornește de la o realitate pe care o știți. Colegiile de conducere din sistemul judiciar nu vor putea adopta regulamente prin care să adauge la lege pe motiv că legea e neclară, nu e predictibilă, nu e previzibilă”, a mai zis Ministrul Justiției.

VEZI ȘI:

Evelina Morar și Dide, ridicați de jandarmi. PROTEST la Ministerul Justiției


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28