EXCLUSIV  Toader, moţiune după ce a supărat puterea şi opoziţia. Dăncilă, decizie

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader este în faţa unei moţiuni simple pe Justiţie chiar în momentul în care a reuşit să supere ambele tabere: atât puterea cât şi opoziţia. 

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, intitulată "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader", şi iniţiată de PNL şi USR, va fi dezbătută şi votată luni în plenul Senatului, începând cu ora 16,00, potrivit site-ului acestui for legislativ. Aceasta vine într-un moment delicat pentru Tudorel Toader, după ce ministrul a reuşit să supere ambele tabere: atât opoziţia cât şi puterea. Pe de o parte opoziţia vrea să îl dea jos pe ministrul Justiţiei acuzându-l că încearcă să subjuge justiţia şi să aducă modificări legislaţiei în domeniu. Pe de cealaltă parte liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză tocmai de lipsă de acţiune.

Ce a declarat Liviu Dragnea

"Domnul ministru Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa. Mulţi colegi au spus că intenţia lui a fost să ridice aceste subicte să discutăm trei luni. Cer guvernului, în mod ferm, să înceteze cu această discuţie nesfârşită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a codurilor după verificarea CCR. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da această ordonanţă, ca să ajungă până la urmă să meargă cu 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă. Parlamentul trebuie să îşi urmeze cursul. Nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile. Aici, doamna prim-ministru trebuia să ia o decizie: vrea să îl menţină, nu vrea să îl menţină (pe Tudorel Toader în Guvern, n.r.)", a declarat Dragnea.

La mâna premierului Dăncilă

Chiar dacă moţiunea va trece de votul Parlamentului, aceasta nu înseamnă că Tudorel Toader este şi demis de la conducerea Ministerului Justiţiei. Decizia rămâne la mâna Vioricăi Dăncilă, singura care are puterea de a-l demite pe Toader. Iar cum chiar Liviu Dragnea a precizat că primul-ministru trebuie să decidă, rămâne de văzut care va fi soarta ministrului Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel