Titluri cu ”Bărbații pot să nască”. Săftoiu, despre adevăratele motive de spaimă

Raport
Raport

Raportul Matic a fost adoptat de Parlamentul European.

S-a speculat că și bărbații au dreptul să nască odată cu raportul Matic, fapt ridiculizat în presă. În pachetul de principii se află dreptul bărbaților transsexuali (n.r., care au fost femei în trecut) și altor persoane non-binare să rămână însărcinate și să nască. În plus, aceste persoane au dreptul de a beneficia de toate serviciile privind sarcina fără discriminare pe baza identității lor de gen. Vezi mai multe detalii aici.

Adriana Săftoiu a comentat reacțiile anumitor politicieni care, din tot raportul Matic, au înțeles doar că... bărbații pot să nască.

”Îți arde de hlizeală și glume doar dacă nu ai citit raportul Matic, doar dacă mintea nu poate procesa mai mult de niste titluri ușuratice care zic ceva despre bărbați care nasc și alăptează. Că marele public care se hlizește și se crucește și care, dacă ar fi trăit in perioada Inchiziției, îi făcea pe toți horoscopiștii de astăzi lemn de rug, se limitează la ce se mai scrie pe FB, nu e foarte de condamnat.

Dar când vezi politicieni, cică oameni de decizie, care se bălăngâne în glumițe pe seama unui raport, altfel foarte argumentat si documentat, chiar ai motive de spaimă, mai serioase decât spaima provocată de titluri că bărbații pot să nască”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

VEZI ȘI: Pavel Popescu (PNL) după ce Cioloș a votat ca ”bărbații să nască”: Unii s-au smintit de tot

Oficialii Parlamentului European au decis. Raportul Matic al instituției europene a fost adoptat cu 378 de voturi pentru, 255 de voturi împotrivă și 42 de abțineri. De asemenea, textul prevede că avortul reprezintă un drept fundamental al omului.

În favoarea Raportului Matic au votat următorii: Vlad Marius Botoș, Dacian Cioloș, Alin Mituța, Nicolae Ștefănuță, Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache.Contra Raportului au votat – Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Maria Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Gheorghe Nistor, Cristian Terheș, Eugen Tomac, Lorant Vincze și Iuliu Winkler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel