EXCLUSIV  Titi Aur: Aspect ESENŢIAL care ar schimba totul. Moartea pe şosele-VIDEO

Titi Aur
Titi Aur

Suntem printre primele ţări din Europa la numărul de victime ale accidentelor rutiere, iar autorităţile evită să aplice un proiect care ar schimba totul.

România se află, din păcate, în fruntea clasamentului negru al victimelor accidentelor rutiere. Zilnic, programele de ştiri încep cu accidente grave, cu persoane care îşi pierd viaţa pe şoselele din România, cu destine şi familii distruse într-o clipă de neatenţie. Vorbim despre o statistică alarmantă care ar trebui să convingă autorităţile să gândească un proiect ce ar putea duce la reducerea numărului de morţi de pe şoselele ţării. Titi Aur, multiplu campion naţional de raliuri, fondatorul "Academiei Titi Aur" - şcoala de conducere defensivă şi pilotaj a vorbit, în cadrul emisiunii "Jungla urbană", de la DC News, despre un aspect esenţial care ar schimba această statistică tristă. 

Citeşte şi: Conducere defensivă şi semaforul IMAGINAR. Titi Aur: Ştiţi regula fermoarului? VIDEO

"Avem o problemă legată de gradul de educaţie rutieră care pleacă de la vârf şi până la şoferul începător. Fiecare are o părere, fiecare crede că ştie ce şi cum, autorităţile mai au şi problema politică iar atunci ajungem la reguli ciudate sau la lipsa regulilor. De exemplu: lipsa de obligativitate pentru cel care conduce să facă forme de pregătire.

[citeste si]

De ce în toate meseriile se face protecţia muncii […] iar la cea mai periculoasă meserie de pe glob în care avem cele mai multe victime nu se mai face nimic. Iei permisul şi până când te laşi de condus nimeni nu-ţi mai face niciun fel de prelucrare. Mergi cu maşina, faci greşeli foarte multe, dar nimeni nu te mai întreabă nimic.

Şi atunci ne mirăm de ce avem atât de multe accidente. Suntem deficitari, iar nimeni nu are curajul să promoveze, să susţină ca lucrurile să ducă în direcţia aceasta, ca şoferii să treacă prin astfel de programe.

Nici măcar statisticile nu sunt corecte. Dacă ne raportăm la numărul de kilometri parcurşi suntem pe primul loc în lume la numărul accidentelor: vedem că la zece milioane de kilometri parcurşi Anglia şi Suedia au în jur de 40 de morţi, iar noi avem de zece ori mai mult", afirmă Titi Aur. 

DECLARAŢIA LUI TITI AUR AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel