Titanic. Ce s-a ținut secret până acum. Documente declasificate

sursă foto: independent.co.uk
sursă foto: independent.co.uk

La mai bine de un secol de la scufundarea Titanicului, iată ca apar noi detalii cutremurătoare care schimbă tot ce știai despre tragedia în care au murit mii de oameni.

Inițial, de-a lungul anilor, s-a crezut că descoperirea epavei pe fundul oceanului, în anul 1985, a fost rezultatul unui efort științific, însă, cele mai recente dezvăluiri contrazic această teorie, relatează CNN.

Expediția a fost, de fapt, o misiune militară secretă de recuperare a două submarine nucleare, care erau scufundate în ocean, potrivit lui Robert Ballard, cel care a descoperit Titanicul.

Nu au vrut ca lumea întreagă să știe


„Nu au vrut ca lumea întreagă să știe acest lucru, așa că a trebuit să spun altceva", a spus Ballard.

VEZI ȘI Titanic, fără Leonardo DiCaprio. Kate Winslet, detalii inedite

Cei care vor să vadă adevărată poveste din spatele descoperirii epavei Titanicului, o expoziție National Geographic Museum din Washington poate fi vizitată până la sfârșitul anului.

„Știam unde se află submarinele. Ei voiau să mă întorc fără ca rușii să mă urmărească, pentru că erau interesați de armele nucleare care se aflau la bordul USS Thresher și USS Scorpion, precum și de efectul reactoarelor nucleare asupra mediului", a declarat Ballard.

CITEȘTE ȘI Titanic II - replica celebrei nave de croazieră. O nouă călătorie VIDEO


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23