Știrea zilei. Cozmin Gușă reacționează: Ne este fatal

Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV pe marginea controverselor născute după ce primarul din Sfântu Gheorghe a publicat o fotografie în care ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, apare ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc.

"Evenimentul în sine e excepţional din două motive: în primul rând pentru că vine din partea ambasadorului partenerului nostru strategic, al aliatului de bază, respectiv SUA, iar în al doilea rând, pentru că vine consecutiv după evenimentul de la Chişinău şi contextul de acolo care este unul electoral poate chiar mai important decât în România: alegerea preşedintelui prin vot direct", a zis Cozmin Gușă.

"Treburile din regiunea noastră sunt foarte sofisticate, duc către un nou război de tip geo-economic. Acest război e instalat, iar noi nu suntem pregătiţi la nivel politic să răspundem acestor provocări, care pot fi pe multe teme. Am pomenit de experienţa din 2005-2006, când UDMR, profitând de intrarea la guvernare forţată de Traian Băsescu într-o mare greşeală făcută la începutul mandatului de preşedinte, au dorit să impună instituirea unui parlament regional în care s-ar fi vorbit limba maghiară şi care, bineînţeles, sub aspectul exterior al culturalismului şi al identităţii naţionale maghiare, ar fi creionat, de fapt, o zonă de decindeţă care ar fi dus la o enclvă în mijlocul României, repetând la un inteval câteva de zeci de ani, replicând practic regiunea autonomă maghiară, o regiune inspirată de Uniunea Sovietică, tocmai din dorinţa de a controla mai bine o ţară de mărime medie şi aliniată mai puţin decât altele pretenţiilor sovietice, cum era Republica Populară Română în acea perioadă. Acestea nu sunt lucruri pe care un ambasador să nu le ştie, sunt convins că domnul Klemm le ştie şi, de asemenea, şi colegii lui le ştiu, mai ales colegii români ai dânsului din Ambasadă, care sunt oameni care studiat aceste lucruri", a comentat consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

[citeste si]

"Un antiamericanism ne este fatal, dar aduce apă la moară unor formaţiuni politice excesive, care sunt formate multe din dezaxaţi sau oameni disperaţi, şi care pe fondul lipsei de informare a populaţiei româneşti şi a apetenţie pentru simboluri simple ar putea să prolifereze în acest moment, ceea ce nu ne dorim. Oricum, clasa politică este calamitată, dar dacă ne trezim în Parlament cu tot felul de disperaţi pe linia aceasta a naţionalismului excesiv, atunci nu ne e bine", a adăugat consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel