Tinerii, afectaţi de accesarea în exces a reţelelor de socializare

Timpul petrecut în exces pe reţelele de socializare amplifică sentimente negative precum invidie şi singurătate. Este concluzia unui studiu realizat recent la Universitatea din Pittsburgh. 

Timpul petrecut de persoanele tinere pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter sau Youtube poate provoca sentimente de invidie și credința distorsionată că celelalte persoane au vieți mai fericite și mai de succes, se arată în studiul publicat în American Journal of Preventive Medicine.

Încă nu știm ce a fost mai întâi, utilizarea rețelelor de socializare sau izolarea socială resimțită, a spus dr. Elizabeth Miller, coautoare a studiului.

Astfel, participanții la studiu care au utilizat rețelele de socializare mai mult de două ore pe zi au un risc de două ori mai mare de a se simți izolați din punct de vedere social, în comparație cu semenii lor care petreceau mai puțin de jumătate de oră pe zi pe retelele de socializare.  

Este posibil ca tinerii care s-au simțit inițial izolați din punct de vedere social au apelat la social media. Sau s-ar putea ca timpul din ce în ce mai mare petrecut de ei pe acestea să fi dus la sentimentul de izolare față de lumea reală. Ar putea, de asemenea, să fie o combinație a celor două. Dar chiar dacă izolarea socială a fost prima, se pare că aceasta nu este eliminată prin petrecerea timpului online, chiar și în situații presupuse a fi sociale, a completat Miller.

Cercetarea, la care au participat 1.787 de adulți cu vârste între 19 și 32 de ani, a constat în completarea unui chestionar pentru a se determina tipul de utilizare a 11 medii de socializare — Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pintrest, Vine și LinkedIn — dar și în evaluarea nivelului de izolare socială cu ajutorul unui instrument specializat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel