Timișoara, protest la Liceul Pedagogic. Elevii nu mai pot suporta

Protest la Liceul Pedagogic. Elevii au ocuptat holul școlii și au scandat pentru drepturile lor.

Protest la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. Aroape 300 de elevi au cerut, joi, conducerii dreptul de a ieși din școală oricând doresc, 

„Au participat aproximativ 250-300 de elevi la protest. Am protestat pentru dreptul elevilor majori de a părăsi școala, dar și pentru respectarea tuturor prevederilor stipulate în statutul elevului, act normativ care pentru decidenți a reprezentat ceva ce le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă. Nu vrem altceva decât mecanisme eficiente de comunicare cu elevii", a spus Antonia Pup, componentă a Consiliului Județean al Elevilor Timiș și elevă a Liceului Pedagogic din Timișoara pentru Tion.ro.

Au protestat și de Ziua Educației

 Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Timiș au protestat pe aceeași temă și pe 5 octombire de Ziua Educației.

„Practici precum privarea elevului de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul elevilor majori de a părăsi incinta unității de învățământ – problemă din ce în ce mai întâlnită în școlile timișene – nu vor fi trecute niciodată cu vederea de structura noastră. În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Timiș reamintește factorilor decizionali nevoia respectării tuturor drepturilor elevilor. (...) 70% elevi din învățământul preuniversitar, care au împlinit vârsta de 18 ani au afirmat, în cadrul procesului de consultare ce a precedat elaborarea Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean, că le este interzisă părăsirea perimetrului școli", au declarat reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș, conform aceleiași surse.

Insectoratul de opune

„Ei cer ca elevii să poată să intre și să iasă din școală când doresc. Programul de școală este program de școală, noi avem o legislație în vigoare, avem regulamente, avem acte normative care ne obligă să protejăm elevii, să avem grijă de securitatea lor în incinta școlii, noi răspundem de viața lor și de siguranța lor cât timp ei sunt la școală și nu este firesc ca o măsură care nu face altceva decât să-i protejeze să poată să ducă la o asemenea revoltă și nemulțumire. Copilașii ar trebui să vină la școală și să rămână în timpul programului de școală în incintă. Dacă apar lucruri neprevăzute, pentru care copiii ar trebui să părăsească unitatea de învățământ, dirigintele este obligat să ia legătura cu părintele și, cu acordul lui, evident, copilul poate pleca dacă este ceva care impune ieșirea lui din unitate. Sunt măsuri pe care suntem obligați să le luăm pentru a proteja copiii", a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel