Tibi Ușeriu a terminat cursa Tor des Geants, la a patra încercare. Corneliu Buliga s-a clasat pe locul 10

Foto: Facebook Tibi Useriu
Foto: Facebook Tibi Useriu

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a reușit să treacă linia de sosire în acest an la Tor des Geants (Turul Giganților). 

Pentru Tibi Ușeriu, a patra oară a fost cu noroc! Ultramaratonistul a reușit să treacă linia de sosire în acest an la Tor des Geants (Turul Giganților), de mână cu fiul său. 

În trecut, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursa de trei ori. Cursa se desfășoară în Munții Alpi pe o distanță de 330 de kilometri și 24.000 metri diferență de nivel.

Tibi Ușeriu a parcurs distanța în 115 ore și s-a clasat pe locul 88. 

Printr-o postare pe Facebook, Tibi Ușeriu a transmis 'Felicitări' lui Cornel Buliga, spunându-i 'ești un Gigant adevărat', dar și 'tuturor românilor și neromânilor, care au terminat această cursă fantastică.'

Corneliu Buliga s-a clasat pe locul 10.

'Respect pentru toți cei care aleg să-și ducă proiectele la bun sfârșit, până la capăt. Am trecut linia de finiș de mână cu fiul meu, David. Imaginea aceasta singulară e suficientă pentru a mai scrie o carte, o continuare a vieții mele nebune. Un lucru e limpede - nu știu ce turnură ar fi luat viața mea dacă în urmă cu 45 de ani tatăl meu ar fi trecut cu mine de mână o linie de finiș. Cu siguranță, altfel ar fi fost totul.', a scris Tibi Ușeriu pe Facebook.

'Eu nu am trecut această linie de sosire pentru a desface blestemul de a rata de 3 ori această competiție, de dragul meu sau al gloriei pasagere, povestea aceasta nu e despre campioni și eroi, ci e mult mai profundă. Am terminat această cursă pentru ca fiul meu să câștige premiul cel adevărat: să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât.', a mai scris el.

În 2018, Tibi Ușeriu a fost felicitat de Klaus Iohannis

În 2018, Tiberiu Ușeriu a câștigat, pentru a treia oară la rând, cursa de anduranță 6633 Arctic Ultra, cel mai dur maraton din lume. Atunci, președintele României a transmis un mesaj.

"Felicitări, Tiberiu Ușeriu, pentru câștigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiții sportive din lume. O astfel de performanță se atinge doar cu determinare și sacrificii, iar Tiberiu Ușeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător", a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook, pe 16 martie 2018. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel