Theresa May, test major în Parlament

Programul pentru următorii doi ani, prezentat de guvernul de la Londra condus de Theresa May, a fost aprobat joi, în Camera Comunelor, cu voturile conservatorilor și partenerilor lor din Partidul Unionist Democrat (DUP) nord-irlandez. Acesta a fost un prim test major în Parlament al noului executiv, scrie Reutersn.

Măsurile propuse, printre care numeroasele proiecte legislative privind Brexitul, s-au regăsit în discursul citit de regina Elisabeta a II-a în deschiderea noii sesiuni a parlamentului de la Londra din urmă cu o săptămână și au fost adoptate cu 323 voturi pentru și 309 împotrivă.

Programul noului guvern May, care a pierdut majoritatea absolută la alegerile din 8 iunie, a fost votat grație sprijinului celor zece parlamentari ai DUP, formațiune care luni a acceptat să susțină noul guvern britanic în schimbul unei finanțări suplimentare acordate Irlandei de Nord, scrie Agerpres.

Theresa May a fost nevoită să-și scurteze o vizită la Berlin, iar ministrul Apărării, Michael Fallon, a plecat de la Bruxelles, pentru a participa la votul de la Londra, subliniind poziția precară a executivului după pierderea majorității absolute în alegerile anticipate convocate chiar de premierul britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel