Teoriile conspiraţiei cu privire la atentatele din 11 septembrie, la zece ani de la tragedie

11_septembrie_-_atentate-SUA
11_septembrie_-_atentate-SUA

La mai puţin de o lună de la atentatele din 11 septembrie 2001, preşedintele american, George W. Bush, îndemna de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite, să nu fie tolerate teoriile conspiraţiei cu privire la atentatele teroriste. De atunci, milioane de pagini de Internet au apărut susţinând că au descifrat adevărul ascuns din spatele atentatelor. Cele mai mici amănunte ale atacurilor au fost interpretate şi reinterpretate. Unele teorii au picat testul timpului, altele par mai actuale ca oricând, informează Antena 3.

Cea mai dezbătută teorie este cea a unei explozii controlate, care ar fi dus la prăbuşirea turnurilor gemene. După 10 ani, şi-a mai pierdut din adepţi.

O a doua teorie adusă mereu în discuţie duce la Pentagon pentru că experţii de acolo au analizat imaginile şi au comparat urmele impactului cu dimensiunea avionului. Şi au ajuns la o concluzie clară.

Controversată este şi soarta zborulu United Airlines 93. Varianta oficială este că aparatul s-a prăbuşit într-un câmp după ce pasagerii au riscat totul şi i-au atacat pe terorişti. Adepţii teoriilor conspiraţiei cred că avioane de vânătoare au doborât avionul. Motivul? Avea ca ţintă tocmai Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel