Teodor Baconschi: Televiziunea încearcă să-ți manipuleze creierul

Un fost aliat al președintelui Traian Băsescu face un apel la români să nu se mai "holbeze la micul ecran", întrucât, la noi, "televiziunea încearcă să-ți manipuleze creierul, astfel încât Ioan Ghișe să-ți pară mai odios sau, dimpotrivă, mai strălucit decât Mădălin Voicu".

"Românii mai evoluați (îi punem aici chiar și pe cei rafinați de-a binelea) nu mai folosesc televizorul decât pentru vizionarea privată de filme: au decis că văd numai ce și când vor.
Această categorie, infimă, a preluat o tendință mult mai răspândită în țările occidentale. Televiziunea și-a trăit traiul. A unificat națiuni (precum cea italiană, în anii 60), a consacrat liturghia "jurnalului de la ora 20" în Franța, a făcut furori de divertisment vulgar pe tot mapamodul. Dar se repetă. Îți bagă pe gât nimicuri tot mai plicticoase, căci tot mai previzibile. Te infectează cu publicitate pentru cretinei. La noi - suprem bonus - încearcă să-ți manipuleze creierul, astfel încât Ioan Ghișe să-ți pară mai odios sau, dimpotrivă, mai strălucit decât Mădălin Voicu", a scris, joi, pe Facebook, Teodor Baconschi, membru fondator al PMP și fost ministru de Externe. 

Baconschi adresează românilor și un îndemn, invitându-i să nu se mai holbeze la televizor: "Orice altceva faci, în afară de a te holba la "micul ecran", e timp câștigat pentru minte, suflet sau... literatură. Încercați, oameni buni, dacă sunteți cu adevărat buni !".

Interesant este că apelul fostului PMP-ist survine la scurt timp după ce președintele Traian Băsescu a participat, miercuri, în calitate de invitat, la emisiunea "Vorbeşte liber!", difuzată pe TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel