Tensiuni Londra - Washington. Interpol, "notificare roşie" împotriva soţiei unui diplomat american

Interpol emite la cererea Regatului Unit o "notificare roşie" împotriva soţiei unui diplomat american.

Interpol a emis o "notificare roşie" la cererea Regatului Unit împotriva soţiei unui diplomat american acuzată că ar fi responsabilă de uciderea unui tânăr britanic în timpul unui accident auto, dosar aflat la originea unor tensiuni între Londra şi Washington, a anunţat familia victimei, informează marţi AFP, citează Agerpres. 

Harry Dunn, un britanic de 19 ani, a murit pe 27 august 2019 în urma coliziunii motocicletei sale cu o maşină ce rula pe contrasens, lângă o bază americană din centrul Angliei.

Şoferiţa, Anne Sacoolas, a fost inculpată la sfârşitul lui decembrie pentru conducere periculoasă cauzatoare de moarte, însă, invocând imunitatea diplomatică, această fostă agentă CIA şi soţie de diplomat a fost deja repatriată în SUA.

Ce este notificarea roșie

"Pot să confirm că Interpolul a emis o notificare roşie împotriva Annei Sacoolas", a anunţat într-un tweet Radd Seiger, purtătorul familiei lui Harry Dunn. 

Notificarea roşie este o cerere de arestare în scopul extrădării împotriva unor persoane căutate în urma unui mandat de arestare sau a unei decizii judiciare a ţării-solicitante, fără a constitui la drept vorbind un mandat de arestare internaţional. Notificarea a fost difuzată în 190 de ţări membre ale organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie.

Notificare făcută la cererea Regatului Unit

Regatul Unit ceruse înainte SUA extrădarea acestei mame a trei copii, însă secretarul de stat american Mike Pompeo a refuzat, ceea ce a răcit relaţiile diplomatice între cele două ţări.

"Dacă SUA ar fi dat curs cererii de extrădare a Regatului Unit, aceasta ar fi anulat chiar sensul imunităţii diplomatice şi ar fi creat un precedent extrem de neplăcut", a declarat la acea dată o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Recenta veste i-a dat familiei victimei "certitudinea că autorităţile britanice sunt în mod clar pe aceeaşi lungime de undă ca noi", a declarat marţi Charlotte Dunn, mama adolescentului, într-un interviu pentru ITV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel