Tensiuni în Orient. Netanyahu, ultimatum: Nu vom tolera

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat miercuri mişcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva oricărei escaladări, ameninţând că va recurge la toate mijloacele pentru a-şi apăra ţara, relatează AFP.

Premierul a lansat acest avertisment în urma unei creşteri bruşte a tensiunii şi violenţelor provocate de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

De la acest anunţ din 6 decembrie, 12 palestinieni au fost ucişi în cursul unor confruntări în Fâşia Gaza şi Cisiordania, în timp ce rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, spre sudul Israelului, fără a face victime.

'Nu vom permite şi nu vom tolera nicio escaladare din partea Hamas sau a altor elemente teroriste împotriva statului Israel', a afirmat premierul în cursul unei ceremonii la o bază aeriană.

'Vom utiliza toate mijloacele pentru a apăra suveranitatea şi securitatea cetăţenilor israelieni', a avertizat Benjamin Netanyahu.

De la anunţul făcut de preşedintele Trump, manifestanţi palestinieni se adună în fiecare zi de vineri în faţa liniei ce marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza şi au loc atacuri cu pietre şi tiruri ale soldaţilor, scrie Agerpres.

Premierul a reafirmat de asemenea că Israelul 'nu va permite forţelor militare iraniene să stabilească baze în Siria' pentru a lansa atacuri.

Teheranul, aliat puternic al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, trimite în Siria 'consilieri militari' şi 'voluntari' pentru a lupta împotriva grupărilor rebele sau a jihadiştilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel