Tensiuni după sesizarea penală în scandalul bazelor de date. Greşeala lui Cîţu care le ridică mingea la fileu USR-iştilor

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Corpul de Control al premierului a anunţat că depune sesizare penală în scandalul bazelor de date despre vaccinare. În replică, cei de la USR PLUS reacţionează şi spun că "își reafirmă susținerea totală pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate".

Florin Cîţu a ales cea mai proastă variantă posibilă, din lipsă de experienţă politică: nu a acţionat în momentul în care a izbucnit scandalul legat de înmormântarea morţilor de Covid, de lipsa de empatie a ministrului Sănătăţii, lucruri care stârnesc revolta publică, în schimb a marşat pe treaba care nu e lămurită pe deplin, cu publicarea datelor legate de pandemie.

Practic, PNL dă, astfel, USR-ului prilejul să susţină că disputa pe care o au acum cu liberalii, colegi de coaliţie, e pentru transparenţă.

Pe toate eşecurile din guvernare nu a avut premierul curaj să intervină. Avea numeroase motive să ceară USR-ului să-l schimbe pe Vlad Voiculescu; nu a făcut-o, în schimb a acţionat pe treaba cu informaţiile făcute publice, lucru care le ridică celor de la USR mingea la fileu, ca să se bată cu pumnul în piept că ei se luptă cu transparenţa, iar Cîţu e cu plângerile penale. 

E o situaţie de două ori ridicolă: o dată pentru Cîţu, care nu a reuşit să gestioneze situaţia - şi se observă limitele capacităţii sale politice - iar acum USR se victimizează, iar a doua oară pentru că USR se plânge de procuratură, tocmai ei care erau fanii denunţurilor: 'DNA, să vină să vă ia', iar ei se plâng acum tocmai de asta. 

Citeşte şi: Sesizare penală date vaccinare. USR PLUS sare în apărarea lui Voiculescu: Florin Cîțu să desecretizeze!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel