Tensiuni Coreea de Nord. SUA pregătește noi sancțiuni pentru firmele chineze

SUA ar putea impune noi sancțiuni băncilor mici chineze și altor firme care fac afaceri cu Coreea de Nord, în doar câteva săptămâni, conform unor surse oficiale din administrația Trump citate de Reuters.

Măsurile americane au ca scop cel puțin inițial, lovirea firmelor chineze considerate mai mici, inclusiv instituțiile financiare și companiile care ajută la finanțarea programelor nucleare și de rachete din Coreea de Nord. 

Conform oficialului anonim citat de Reuters, marile bănci chineze nu ar avea de suferit, cel puțin pentru moment.

Calendarul și domeniul de acțiune al sancțiunilor  SUA vor depinde în mare măsură de modul în care China acceptă impunerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord. O întâlnire importantă în acest ar putea avea săptămâna viitoare atunci când oficialii americani și chinezi se reunesc pentru un dialog economic la Washington. 

De asemenea, oficialii americani au avertizat că Beijingul s-ar putea confrunta cu o presiune economică și comercială din partea SUA - măsură susținută de Trump de la preluarea mandatului în ianuarie - cu excepția cazului în care va face mai mult pentru a sancționa Phenianul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel