Tensiunea crește în Fâşia Gaza: Tel Aviv, atacat cu rachete

Momente de groază în Fâşia Gaza
Momente de groază în Fâşia Gaza

Potrivit BBC, o rachetă a fost lansată, în această seară, din Gaza în direcţia Tel Aviv, însă a căzut în largul Mării Mediterane. Este cea de-a doua rachetă îndreptată îpotriva oraşului, în ultimele ore. Pe de altă parte, potrivit militarilor israelieni, citaţi de CNN, cel puţin 196 de rachete au fost lansate din Gaza în ultimele ore.

Autor : Dinu Andreea Iulia

Racheta a căzut la aproximativ 15 kilometri de Tel-Aviv, fiind primul atac de acest fel. Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa militară a mişcării Hamas, au revendicat lansarea rachetei artizanale la ora locală 16.37 (16.37, ora României).

În urma raidurilor efectuate de către aviaţia israeliană împotriva Fâşiei Gaza au murit şapte palestinieni.Printre aceştia se numară membrii ai Brigăzii Ezzedin Al-Qassam, un bărbat în vârstă de 60 de ani şi un copil care a murit din cauza rănilor, potrivit anunţului făcut de un purtător de cuvânt al Serviciilor de Sănătate din cadrul Hamas.

Trei civili au fost ucişi în urma unui tir de rachetă asupra unui imobil de patru etaje, la aproximativ 30 de kilometri de Fâşia Gaza. Alte cinci persoane au fost rănite, inclusiv un bebeluş, potrivit serviciilor de salvare.

Poliţia israeliană a anunţat că rachete lansate din Gaza cad fără întrerupere pe teritoriul Israelului, în special în oraşele Ashdod, Ashkelon, Gan Yavne, Kiryat Gat şi Beer Sheva, capitala deşertului Negev, situată la 40 de kilometri de teritoriul palestinian.

Ofensiva militară israeliană în Gaza l-a determinat pe preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, să îşi întrerupă vizita pe care o efectua în Europa, unde se deplasase într-un turneu pentru a căuta susţinere în demersul ridicării statutului Palestinei la ONU.

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a cerul miercuri Ligii Arabe, cu sediul la Cairo, să organizeze o întâlnire de urgenţă a Miniştrilor arabi de Externe. Aceasta va avea loc sâmbată, sunt aşteptaţi să participe şi conducătorul palestinian, inclusiv autoritatea palestiniană care guvernează Cisiordania, însă nu şi Gaza, controlată de Hamas începând cu 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel