Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate adolescenților

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie va avea loc în București Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate adolescenților, organizat de Teatrul Excelsior. 

Punctul de plecare îl constituie spectacolul de teatru profesionist, selecţia axându-se pe două direcţii: spectacole care ating universul de procupări, probleme, teme de viaţă ale adolescenţilor – Teen Attitude şi re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, care fac parte din programele de studiu ale adolescenţilor – Reborn Clasic.

Secţiunea Teen Social, realizată în parteneriat cu Centrul de Teatru Educaţional Replika şi cu SUPER: Festivalul de Filme făcute de Adolescenţi, extinde universul tematic al evenimentului.

[citeste si]

Astfel, spectatorii sunt invitaţi la o serie de evenimente dedicate artei educaționale și culturii participative, care îmbină spectacolele de teatru social, cu filme, cărți înrudite tematic și dezbateri deschise. Festivalul își propune nu numai să dedice evenimente tinerilor, dar și să îi implice în procesul artistic. În acest fel, patru trupe de teatru ale adolescenţilor vor intra în dialog cu locuitorii oraşului, prin scurte intervenţii teatrale realizate outdoor, în parcuri, centrul istoric şi alte locuri din oraş. Secţiunea Teens in the spotlight va fi realizată în parteneriat cu Asociaţia T.E.T.A.

Ateliere de creative writing, fotografie şi dans

De asemenea, tinerii vor putea lua parte la o serie de ateliere de creative writing, fotografie şi dans care îşi propun, la rândul lor, să aducă în lumină, prin intermediul energiilor creative ale tinerilor, oraşul ascuns, oraşul fiecăruia. Programul complet poate fi consultat aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-teen-fest-editia-a-ii-a-25-septembrie-1-octombrie-2016.

Prima ediţie a Festivalului a primit Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.

Evenimentul este realizat având drept partener Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti şi se situează sub egida candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior începând cu data de 15 septembrie și au prețuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) și 30 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel