Țările care SUSȚIN Rusia pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk. Putin e prezentat ca un SALVATOR. "Sincerele noastre felicitări!"

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Află în articol ce țări îl susțin pe Vladimir Putin pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk.

Deși Majoritatea țărilor din Occident și SUA au venit deja cu o reacție și au condamnat dur recunoașterea independenței Donețk și Lugansk ( Vezi AICI știrea), există și câteva țări care îl susțin pe Vladimir Putin pentru decizia sa.

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că susține decizia președintelui rus de a recunoaște independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a numit-o singura cale de ieșire din impasul politic „unde Ucraina și patronii săi au condus pe toată lumea”. El susține că acesta este un triumf al justiției, scrie Interfax.

”În discursul său, Vladimir Vladimirovici, ca întotdeauna, și-a argumentat poziția cu dovezi de nerefuzat, fapte istorice și o opinie fermă”, a spus Kadîrov. ”Nu există nicio îndoială că decizia sa este un pas echilibrat, strategic, care vă îndeamnă să faceți cel mai important lucru - să salvați vieți umane.” susține el. 

"Donețk și Lugansk, vă rugăm să acceptați sincerele noastre felicitări!"

El a menționat că sute de mii de ruși locuiesc în Donețk și Lugansk și a susținut că ”Rusia nu și-a abandonat niciodată pe ai săi”.

Decizia Moscovei, potrivit acestuia, va oferi popoarelor din Donbas posibilitatea de a-și ”apăra drepturile pe arena internațională, de a lupta pentru pace și ordine pe propriul lor pământ”.

"Donețk și Lugansk, vă rugăm să acceptați sincerele noastre felicitări! Am fost, suntem și vă vom fi alături în orice situație", a promis Kadîrov pe canalul său Telegram.

Și Osetia de Sud susține demersul Rusiei

Președintele Osetiei de Sud, Anatoli Bibilov, a numit recunoașterea de către Moscova a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk ”o decizie așteptată, rezonabilă și justificată”. 

”Regimul de la Kiev a pus capăt integrității teritoriale a Ucrainei rupând teroarea brutală împotriva oamenilor din Donbas. Rusia a dat dovadă de răbdare și rezistență incredibilă, lăsând autorităților de la Kiev o șansă, în speranța că vor prevala prudența și un curs către reconcilierea națională bazată pe acordurile de la Minsk”, a spus el. 

"În loc de dialog, Donbas a văzut noi și noi acte de inumanitate în pragul genocidului. Era evident că orice acorduri erau încheiate de Kiev doar pentru a câștiga timp.(...) Acesta este un indicator al ineficienței conducerii de la Kiev și aceasta este limita răbdării, care a lăsat loc pentru o singură decizie, iar această decizie a fost luată”, a mai spus Babilov.

Președintele Abhaziei: Decizia este justă

La scurt timp după anunțul lui Putin, decizia Rusiei a fost salutată și de președintele Abhaziei, Aslan Bzhaniya.

"Ca aliat al Rusiei, Republica Abhazia susține decizia conducerii de vârf a Rusiei. Suntem siguri că această decizie va contribui la consolidarea arhitecturii de securitate din regiune pe termen lung", îl citează serviciul de presă. "Decizia de a recunoaște suveranitatea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk este justă, se bazează pe o evaluare adecvată a realității geopolitice, corespunde provocărilor și amenințărilor moderne.” continuă el.

Președintele Abhaziei le-a urat ”popoarelor Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk o normalizare rapidă a situației, pace și prosperitate”.

Reamintim că și China a luat apărarea Rusiei zilele trecute. China a acuzat, joi, Statele Unite, fără a le numi, că au alimentat criza din Ucraina prin extinderea NATO cu o ”mentalitate de Război Rece”. Este pentru prima oară când China se implică în tensiunile Rusia-Occident, izbucnite după ce Rusia a desfășurat peste 150.000 de militari la granița Ucrainei și a adoptat o poziție amenințătoare la adresa acesteia și Occidentului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel