Tăriceanu, reacție după vizita lui Iohannis la guvern

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că președintele poate participa la şedinţa de Guvern dacă este invitat de premier sau dacă sunt luate în discuţie teme ce ţin de politica externă, de apărare sau de ordinea publică.

'Constituţia este foarte clară în acest domeniu şi (...) îi dă posibilitatea preşedintelui să participe la şedinţele de Guvern când se discută trei teme: politică externă, apărare sau ordine publică. Altfel, preşedintele poate să participe la şedinţele de Guvern dacă este invitat de premier. (...) Aşadar, dacă preşedintele a venit să participe la o discuţie pe aceste trei domenii care ar fi fost înscrise în ordinea de zi nu e nicio problemă, sigur că în mod normal, instituţional, ar fi fost cred că o minimă curtoazie să îl anunţe pe premier că vine la şedinţă. Bănuiesc că premierul nu se duce tam-nesam la Cotroceni când are el chef şi anunţă înainte măcar cu un telefon. Dacă însă aceste trei subiecte nu erau pe ordinea de zi, prezenţa preşedintelui excede cadrul constituţional', a declarat Tăriceanu, la Senat, întrebat cum vede prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa Executivului, în contextul în care şi el a deţinut funcţia de prim-ministru iar 'preşedintele Băsescu descindea la şedinţele de Guvern'.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut în context că, în perioada mandatului său de prim-ministru, preşedintele de la acel moment, Traian Băsescu, a participat în mai multe rânduri la şedinţele de Guvern.

[citeste si]

'O dată ştiu sigur că l-am invitat eu (pe fostul preşedinte Traian Băsescu la şedinţa de Guvern - n.r.) , altă dată s-a invitat când erau subiecte de genul celor trecute în Constituţie şi punct. Nu a descins, ca să reiau termenul pe care l-aţi folosit, cu conotaţia pe care am subînţeles-o', a subliniat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel