Tăriceanu despre decizia CCR: Trebuie găsită cea mai bună şi rapidă soluţie

Bogdan Cotigă / 30 ian 2019 / 15:29 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu
Descriere foto: Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că trebuie găsită 'cea mai bună şi rapidă soluţie' pentru declasificarea protocoalelor SRI, el subliniind că judecătorii constituţionali nu au decis că acestea ar fi legale, ci doar că legea privind declasificarea lor este neconstituţională.

'Curtea Constituţională este suverană în aceste chestiuni şi chiar dacă sunt lucruri pe care le văd diferit şi nu ne convin la nivelul Coaliţiei, trebuie să respectăm decizia CCR, problema politică şi juridică a ilegalităţii protocoalelor rămâne. Prin urmare, CCR nu a hotărât că protocoalele ar fi legale, ci numai că legea privind declasificarea este ilegală. Protocoalele, în continuare, toţi juriştii consideră că sunt ilegale şi trebuie găsită cea mai bună soluţie şi cea mai rapidă pentru a declasifica aceste protocoale. Deci, CCR nu are obiecţiuni faţă de problema de fond, ci numai faţă de formula de legiferare, pe care o consideră neconstituţională', a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Senat.

Ce a decis Curtea Constituțională


Miercuri, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind declasificarea unor documente contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, Parlamentul intrând în sfera de competenţă a autorităţii executive. Potrivit unui comunicat, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţiile de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind declasificarea unor documente, în ansamblul său, este neconstituţională. 

VEZI ȘI:

CSM - procurori DNA Oradea, răsturnare de situație. Ce spune Val Vâlcu

Curiosity, selfie trimis de pe MarteTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22