CSM - procurori DNA Oradea, răsturnare de situație. Ce spune Val Vâlcu

Val Vâlcu apreciază faptul că, deşi CSM a decis, astăzi, avizarea solicitării de revocare a procurorilor de la DNA Oradea, se va face, totuşi, scut în jurul acestora dacă va veni vorba despre arestare după ce, în spaţiul public, au apărut înregistrări în care erau surprinse discuţii în care aceştia discutau despre presiuni făcute la adresa judecătorilor. 

Se va face scut şi în jurul acestor procurori, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la Ploieşti: Onea şi Negulescu. Pe de o parte, nu se ştie dacă aceste înregistrări lansate în spaţiul public vor putea fi folosite ca şi probe în instanţă, dacă acele înregistrări cu discuţiile privind presiunile la adresa unor judecători vor fi luate în calcul. Pe de altă parte, nu se ştie cât a convins acest subiect publicul, pentru că o parte din el consideră că toate sunt abuzuri, iar o altă parte susţine că niciunul nu este un abuz, apreciază jurnalistul Val Vâlcu.

Însă, cu siguranţă, judecătorii - care oricum erau nemulţumiţi de faptul că li se trimiteau plicuri galbene, că stă generalul Dumbravă pe ei, că procurorii sunt aroganţi – au şi motive de orgoliu să judece acest caz, pentru că, 15 ani, lupta împotriva corupţiei a fost asumată exclusiv de către procurori în spaţiul public. Totodată, vorbim şi de o frică, pentru că aceste presiuni - arestarea judecătorilor, presiuni ale serviciilor secrete prin plicurile galbene – există, iar judecătorii sunt primii care ar trebui să se teamă de procurorii DNA Oradea. De ce parlamentarii nu îl lasă pe acuzatul „X” să se ducă în faţa judecătorilor? De frică. Pentru că ştiau că justiţia era controlată de câmpul tactic.

În cazul solicitării de avizare a revocării lor, CSM nu avea ce să facă. La revocare nu aveau cum să-i mai susţină, pentru că acei procurori nu ar mai fi câştigat niciun proces niciodată, pentru că veneau la mâna judecătorilor şi oricum erau discreditaţi complet. Însă atunci când va veni vorba de arestare, se va face zid în jurul lor, pentru că ştiu ce îi aşteaptă, susţine Val Vâlcu.

Vezi şi: Declasificare protocoale. CCR, decizie

LEGEA care poate ajunge în întreaga UE: Închisoare pentru proteste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel