Țara europeană care a introdus DOZA 4 de vaccin

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O țară europeană a introdus a patra doză de vaccin pentru populația din grupele de risc. 

Danemarca va oferi în curând o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 celor considerați parte a grupelor de risc, devenind prima țară din Europa care face acest lucru, în ciuda avertismentului unei autorități de reglementare, conform căreia nu există suficiente date pentru a ști dacă măsura va ajuta, scrie RT.

”Ne lansăm acum într-un nou capitol, și anume decizia de a oferi a patra doză celor mai vulnerabili cetățeni”, a declarat miercuri ministrul Sănătății Magnus Heunicke reporterilor, adăugând: ”Cu cât infecția este mai răspândită în societate, cu atât riscul ca infecția să ajungă la cei mai vulnerabili dintre noi” este mai mare. 

Inocularea cu doza 4 va începe la sfârșitul acestei săptămâni

Doza suplimentară va fi disponibilă începând cu sfârșitul acestei săptămâni pentru cei cu afecțiuni preexistente grave care au primit un rapel inițial toamna trecută, a continuat oficialul. De asemenea, guvernul ia în considerare acum o altă doză pentru cetățenii în vârstă și rezidenții caselor de bătrâni, deși nu a luat încă o decizie.

Inițiativa vine cu câteva zile înaintea redeschiderii planificate pentru cinematografe, cluburi de muzică, stadioane de sport și alte locuri publice, restricțiile fiind impuse pentru prima dată luna trecută în speranța de a opri răspândirea variantei Omicron. În timp ce țara continuă să înregistreze un val de noi infecții asociate cu mutația, decesele și spitalizările rămân cu mult sub vârfurile înregistrate anul trecut.

Mai puține decese provocate de Omicron

”Suntem într-o poziție mai bună decât am anticipat și ne-am temut”, a spus șeful Agenției Daneze de Sănătate, Soren Brostrom, adăugând: ”Putem spune acum cu mult mai multă certitudine că această nouă variantă de virus, care este acum cea predominantă, provoacă mai puține decese”.

Deși Copenhaga nu a instaurat o carantină totală ca reacție la varianta Omicron, iar autoritățile au spus că ar dori ”să mențină cât mai mult posibil din societate deschisă”, cele mai recente restricții au provocat totuși proteste aprinse în capitala națiunii, sute de oameni protestând pentru a denunța ”legea epidemică” daneză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel