Țara din UE cu cei mai mulţi tineri care nu muncesc și nici nu studiază

Țara din UE cu cei mai mulţi tineri care nu muncesc și nici nu studiază
Țara din UE cu cei mai mulţi tineri care nu muncesc și nici nu studiază

Peste trei milioane de tineri italieni cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani nu muncesc şi nici nu studiază, reprezentând categoria aşa-numiţilor ''nini'', iar Italia este astfel ţara europeană cu cei mai mulţi tineri din această categorie, relevă un raport prezentat marţi de ONG-ul ActionAid şi de sindicatul CGIL, cel mai mare sindicat italian, relatează agenţia EFE.

Pe ansamblul Italiei, unu din patru tineri (25,1%) intră în categoria nini, cu o pondere mai semnificativă în rândul femeilor şi fetelor, ce reprezintă 56% dintre persoanele tinere care nu au nicio activitate.

Diferenţele în nivelul de inactivitate ies în evidenţă mai ales între nordul şi sudul Italiei - în sud, unde se află regiunile mai puţin dezvoltate ale ţării, procentul de nini în rândul tinerilor este de 39%, faţă de 18% în nord-est.

Deşi raportul a fost elaborat pe baza datelor din anul 2020, când impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei a fost major, inclusiv în zonele Italiei cele mai dinamice economic, rata inactivităţii în rândul tinerilor depăşeşte cu 15% media europeană.

Mai mult, doi din trei tineri italieni care nu studiază şi nici nu muncesc nici măcar nu îşi caută un loc de muncă, observă autorii raportului. Iar dintre şomerii cu vârste sub 35 de ani care îşi caută loc de muncă, un procent de 36,3% nu au reuşit în ultimele 12 luni să se angajeze.

Vezi și - Guvernul Giorgiei Meloni va continua să trimită arme Ucrainei. În trecut, premierul Italiei a fost acuzat că ar fi apropiat de Rusia

Guvernul italian pregătește un nou pachet de arme pentru Ucraina, inclusiv sisteme de apărare aeriană.

Un oficial al coaliției italiene, care a refuzat să-i fie publicat numele, a declarat agenției de presă Reuters că Roma este gata să furnizeze Ucrainei diverse sisteme de apărare aeriană, inclusiv rachete franco-italiane SAMP/T cu rază medie de acțiune,Aspide și rachete portabile Stinger.

Cu toate acestea, nu este clar câte dintre acestea ar putea oferi sau când ar putea fi livrată orice livrare.

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a vorbit luni la telefon cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și s-a angajat să sprijine Ucraina împotriva invaziei Rusiei „atâta timp cât este necesar”, se arată într-un comunicat.

Guvernul de coaliție de dreapta nou instalat al Giorgiei Meloni pregătește al șasele ajutor pentru Ucraina, conform Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel