Taiwanul a anulat peste 50 de zboruri în ziua în care China începe ample exerciții militare în jurul insulei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Aeroportul Taoyuan din Taiwan anulează 51 de zboruri pe 4 august, pe fondul exercițiilor efectuate de Republica Populară Chineză.

Aeroportul Internațional Taiwan Taoyuan (TPE) a anunțat miercuri (3 august) că 51 de zboruri internaționale au fost anulate joi (4 august), ziua în care sunt programate să înceapă exercițiile chinezești cu foc real în jurul Taiwanului (citește AICI), dar aeroportul în prezent. neagă că exercițiile militare ar fi cauza zborurilor oprite.

La 10:59 p.m. marți (2 august), la doar 15 minute după sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan, Global Times a lansat un anunț din partea Armatei Populare de Eliberare (PLA) în care spune că va organiza „importante exerciții militare și activități de antrenament, inclusiv „exerciții de incendiu” în șase zone din jurul Taiwanului propriu-zis, de la 4 august până la 7 august. PLA a marcat zone vaste de ape în largul coastei Taiwanului, inclusiv zone la nord-vest, nord, nord-est, est, sud-vest și sud-est de Taiwan.

Până la ora 11 dimineața, miercuri dimineața, aeroportul Taoyuan a anunțat că 51 de zboruri au fost anulate pentru joi.

Cu toate acestea, aeroportul a emis o declarație în care spune că nu a primit informații că anulările ar fi fost cauzate de exerciții și că majoritatea zborurilor suspendate s-au datorat pandemiei.

ETtoday a raportat că există îngrijorări că rutele cele mai afectate de exercițiile cu foc real ale PLA vor fi de fapt zboruri din Japonia și Coreea de Sud către destinații din Asia de Sud-Est. De asemenea, a raportat că industria aviației din Japonia va emite un protest solemn la adresa guvernului chinez pentru perturbarea cauzată de exerciții.

Adevăratul impact al exercițiilor cu foc viu rămâne de urmărit și evaluat pe deplin. În prezent, se estimează că cel puțin 2% din zborurile în și dinspre aeroportul Taoyuan ar putea fi anulate ca urmare a exercițiilor, conform Taiwan News.

Nancy Pelosi a ajuns în Coreea de Sud, în contextul tensiunilor americano-chineze privind Taiwanul

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns miercuri în Coreea de Sud, în cadrul turneului său în Asia care a căpătat conotaţii geopolitice după ce China a criticat dur vizita sa în Taiwan drept un 'amestec în afacerile interne', relatează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap. 

Avionul C-40C al forţelor aeriene ale SUA care a transportat delegaţia Congresului SUA a aterizat la baza aeriană Osan din Pyeongtaek, la 70 km sud de Seul, după vizite în Singapore, Malaezia şi Taiwan. Delegaţia condusă de Nancy Pelosi urmează să se deplaseze şi în Japonia.

Cu câteva ore înainte de aterizarea avionului, un consilier al preşedintelui Yoon Suk-yeol a salutat vizita lui Pelosi.

Oficialul a reiterat însă poziţia Seulului privind nevoia de a asigura 'pace şi stabilitate regională prin dialog şi cooperare', întrebat dacă are vreun comentariu legat de noile tensiuni SUA-China legate de Taiwan. Yoon Suk-yeol, în prezent în vacanţă, nu urmează să se întâlnească cu Nancy Pelosi.

Ministrul de externe Park Jin nu este nici el disponibil, din cauza unei vizite în Cambodgia la o serie de reuniuni anuale găzduite de Asociaţia naţiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel